Nieuws uit Vlaanderen

Nieuws uit Vlaanderen

Geen jaarmarkt, maar wel kermis in Duffel

19/09/20 04:39 -

Het jaarmarktcomité heeft beslist om de jaarmarkt van maandag 19 oktober niet te laten doorgaan.


Meer nieuws uit Duffel

Man ontkent dat hij iets met dood vriendin te maken heeft, parket beweert tegendeel: “Enige verklaring? Ze werd versmacht”

19/09/20 04:39 -

Heeft Cédric E. vier jaar geleden zijn Duffelse vriendin om het leven gebracht door haar met een kussen te verstikken? Volgens het Openbaar Ministerie wijst alles in die richting en kan de dood van de toen 49-jarige thuisverpleegster niet anders worden verklaard. E. zelf ontkende die aantijgingen donderdag op de rechtbank met klem. “Ik zou heel graag weten wat er gebeurd is. Sinds de dood van Hilde pieker ik mij suf over hoe ze gestorven is, maar ik heb haar niet verstikt”, reageerde E. emotioneel.


Meer nieuws uit Duffel

Wie stapt en trapt in Duffel, kan prijzen winnen

19/09/20 04:38 -

De gemeente Duffel organiseert naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit de actie Stap en Trap. Wanneer u met de fiets of te voet naar de winkel gaat, ontvangt u tot en met 4 oktober van de deelnemende handelaar een stempel op uw Stap en Trap-spaarkaart. Met een volle spaarkaart maakt u kans op leuke prijzen. De hoofdprijs is een nieuwe fiets.


Meer nieuws uit Duffel

Ook vier ‘Portugese’ besmettingen in Zulte

19/09/20 04:38 -

Niet alleen in West-Vlaanderen zijn een pak mensen besmet nadat een groep jongeren met vakantie trok naar Portugal. Ook in Zulte kunnen vier voorvallen gelinkt worden aan de reis.


Meer nieuws uit Zulte

Vriendinnen besmet met corona na surfkamp in Portugal: “De gewone feestjes waren oké, het is pas echt fout gelopen op de afterparty’s”

19/09/20 04:38 -

Vijf meisjes uit Zulte en Waregem waren vorige week op het bewuste kamp in Portugal, waarna een corona-uitbraak volgde. Twee van hen zijn besmet en zitten in quarantaine.


Meer nieuws uit Zulte

Na zestig etappes en 1.350 kilometer zit de tocht van Hans Jünger naar Compostela er noodgedwongen op, “maar volgend jaar stap ik verder”

19/09/20 04:38 -

De pelgrimage van Liedekerkenaar Hans Jünger zit erop. Na 1.350 kilometer is hij beland op de Frans-Spaanse grens in Saint-Jean-de-Pied-de-Port. Verder doortrekken naar zijn eindbestemming Santiago de Compostela wil hij niet, wegens het coronagevaar in Spanje.


Meer nieuws uit Liedekerke

Opnieuw inbraak in voetbalkantine in Opgrimbie

19/09/20 04:38 -

Bij een inbraak in de voetbalkantine op de Weg naar Zutendaal hebben dieven drank en snoep gestolen. In de kantine werd er veel vernield. De feiten werden woensdag vastgesteld.


Meer nieuws uit Maasmechelen

Zoveelste inbraak in voetbalkantine in Opgrimbie: “Moeten bekenden zijn”

19/09/20 04:38 -

Minstens drie inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag voor 1.000 euro aan snoep en drank gestolen in de voetbalkantine van Koninklijke Grimbie 69 aan de Weg naar Zutendaal. In de kantine is al vaker ingebroken. “Dit is niet meer het werk van onbekenden”, klinkt het.


Meer nieuws uit Maasmechelen

Mercedes Viano gestolen in Maasmechelen

19/09/20 04:38 -

Vrijdag is een diefstal van een Mercedes Viano vastgesteld aan een huis op de Ringlaan. De feiten gebeurden in de nacht van donderdag op vrijdag.


Meer nieuws uit Maasmechelen

AD Delhaize aan station heeft nieuwe uitbater

19/09/20 04:38 -

Aalternaar Stefaan Bruggeman is de nieuwe uitbater van supermarkt AD Delhaize aan het treinstation.


Meer nieuws uit Aalter

Gilde bestaat al 400 jaar: “We zijn geen oudemannenclub meer, nee, er zijn nu ook dames op leeftijd lid”

19/09/20 04:38 -

Voorzitter Germain Malfrère (79) schreef een boek over 400 jaar Sint-Corneliusgilde in Aalter, een verjaardag die komende zaterdag met een academische zitting gevierd wordt.


Meer nieuws uit Aalter

Fotozoektocht KWB Lotenhulle-Poeke scoort record

19/09/20 04:38 -

De zestiende fotozoektocht van de KWB Lotenhulle-Poeke was zeer geslaagd. “Omdat heel wat mensen vakantie namen in eigen land, werd de zoektocht een groot succes. Er werden 150 deelnameformulieren verkocht, wat een absoluut record is”, zegt Willy Botterman. Lemey Elise uit Lotenhulle kaapte de eerste prijs weg, gevolgd door Heyerick Darline uit Deinze en Verwilst Lucia uit Sint- Jan-in-Eremo.


Meer nieuws uit Aalter

Aankomstzone BinckBank Tour in Aalter zonder publiek

19/09/20 04:38 -

De derde etappe van de wielerwedstrijd BinckBank Tour op donderdag 1 oktober finisht na drie plaatselijke ronden aan het Aalterse gemeentehuis. Het wordt een publiekloze aankomst.


Meer nieuws uit Aalter

Vanaf oktober weer optredens in Trix

19/09/20 04:37 -

Trix is terug. Eerder al openden de repetitieruimtes van het muziekcentrum aan de Noordersingel al, maar nu kondigt het vroegere Hof Ter Lo aan dat er vanaf oktober terug live-optredens plaatsvinden. Onder meer Charlotte Adigéry en Faces on TV staan op het programma.


Meer nieuws uit Borgerhout

Begroeide spookauto’s op Turnhoutsebaan: “Op één zo’n parkeervak kan je acht fietsen zetten”

19/09/20 04:37 -

Het was vandaag wereldwijd Parking Day, maar ook markt op het Laar in Borgerhout. Een geschikt moment voor burgeractiegroep ‘Pak ze Aan, de Turnhoutsebaan’ om nog eens luis in de pels te spelen: één autoparkeervak, dat zijn acht fietsplekken. Of één dikke boom, of een mooie bloembak die de boel opfleurt. Om die verloren ruimte en de alleenheerschappij van de auto aan te klagen, ‘kapen’ de actievoerders nog tot zondagavond acht parkeerplaatsen.


Meer nieuws uit Borgerhout

Meer dan 600 boetes bij snelheidscontroles

19/09/20 04:37 -

De politie van Ukkel/Watermaal-Bosvoorde/Oudergem heeft woensdag deelgenomen aan de Roadpol Safety Days. Het gaat om een actie die past binnen de Week van de Mobiliteit. De nadruk lag vooral op snelheidscontroles. Daarbij werden er maar liefst 447 bestuurders betrapt die te snel reden.


Meer nieuws uit Auderghem

Voetbalclub Bocholt VV legt jeugdwerking stil na coronabesmettingen

19/09/20 04:37 -

Na een besmetting van twee trainers en een jeugdspeler heeft Bocholt VV de jeugdwerking stilgelegd. “De club gaat voor tien dagen op slot”, vertelt jeugdvoorzitter Jo Van Hoef.


Meer nieuws uit Bocholt

Coronacrisis ontwaakt passie voor ballonnen

19/09/20 04:37 -

Fotografe Kristel Nijskens zag haar ‘winkel’ in deze coronatijden erg negatief evolueren. Fotoreportages bleven uit. Ze gebruikte corona om een nieuw segment aan te boren: ‘ik hou van ballonnen’ prijkt nu naast ‘ik hou van fotografie’.


Meer nieuws uit Boom

Kunstgrasvelden met of zonder kleedkamers te huur

19/09/20 04:36 -

Voortaan kunnen verenigingen en scholen de kunstgrasvelden van de Boomse voetbaljeugd aan de Schommelei huren. De gemeenteraad besliste tevens om de twee grootste zalen, Feestpaleis en Boomse Schouwburg voortaan voor de helft van de prijs te verhuren.


Meer nieuws uit Boom

Gemeente zoekt hulp voor herbestemming kerk: “Dat mogen ook culturele activiteiten zijn”

19/09/20 04:36 -

De kerk van Westrem kan maar moeilijk herbestemd worden. De gemeente wil een beroep doen op een externe organisatie om naar oplossingen te zoeken.


Meer nieuws uit Wetteren

Betonvlakte verandert in kerktuin: water van kerkdak infiltreert weer in omgeving

19/09/20 04:36 -

Op maandag 28 september starten de werken voor de aanleg van de ‘kerktuin’ in Wetteren. Het water dat van het kerkdak loopt wordt in een tank opgevangen en dient voor het groenonderhoud van de gemeente. De werken passen in het streven van de Vlaamse overheid om grote betonoppervakten te ontharden en krijgt daarom fors subsidies. De werken zouden in februari klaar moeten zijn.


Meer nieuws uit Wetteren

Speeltuin en fietspad tijdelijk afgesloten door hindernissenloop

19/09/20 04:36 -

Vanaf maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september worden de speeltuin en het fietspad aan de Koninklijke Moestuin van 9 tot en met 16 uur afgesloten voor de hindernissenloop van de basisscholen. De hindernissenloop vervangt de jaarlijkse scholenveldloop die door de coronamaatregelen dit jaar niet kan plaatsvinden. Het evenement wordt over vijf dagen gespreid, zodat alle klasbubbels kunnen deelnemen. De gemeente zorgt er wel voor dat de site op woensdag 23 september vanaf 13 uur weer even open is, zodat de jeugd er in de namiddag gebruik kan van maken.


Meer nieuws uit Tervuren

Autoloze zondag mét mondmasker

19/09/20 04:35 -

Op zondag 20 september 2020 is het autoloze zondag en ook de gemeente Wemmel doet mee. Dit jaar organiseren de diensten Vrije tijd & Welzijn en Mobiliteit samen met enkele verenigingen een corona-editie van de autoloze zondag. In de Folletlaan aan het gemeentehuis en de Pastorijstraat worden auto’s geweerd.


Meer nieuws uit Wemmel

Na samenscholingsverbod krijgen hangjongeren eigen stek om zinvolle tijdsbesteding uit te bouwen

19/09/20 04:35 -

De Wemmelse gemeenteraad heeft de politieverordening voor ‘kwaadwillige samenscholing’ opgeschort. “We hebben het probleem in kaart gebracht”, zegt burgemeester Walter Vansteenkiste (LB Wemmel). “Jongeren krijgen nu een plaats in de gemeente, maar we waarschuwen wel dat het verbod opnieuw van kracht kan worden als ze zich misdragen.”


Meer nieuws uit Wemmel

Weyts vraagt onderzoek naar eindtermen in Franstalige scholen in faciliteitengemeenten: “We gaan niet zomaar een zak geld geven zonder kwaliteitsgaranties”

19/09/20 04:35 -

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) stelt een onderzoek in naar de eindtermen die gehanteerd worden in Franstalige scholen in de zes faciliteitengemeenten van de Vlaamse Rand. Deze scholen worden gefinancierd door de Vlaamse Overheid, maar ze hanteren Franstalige eindtermen en worden gecontroleerd door de Franstalige Onderwijsinspectie. Een onafhankelijke commissie zal nu nagaan of de gebruikte eindtermen gelijkwaardig zijn met de Vlaamse eindtermen.


Meer nieuws uit Wemmel

Fietser (76) sterft onder aanhangwagen van tuinaannemer

19/09/20 04:35 -

In Dentergem kwam woensdagavond een 76-jarige man met zijn fiets onder een aanhangwagen terecht. Jozef Vanneste overleefde de klap niet.


Meer nieuws uit Deerlijk

Kunst van studenten krijgt plaats in stadhuis

19/09/20 04:35 -

Studenten van de Hasseltse kunstonderwijsinstellingen krijgen de kans om hun werken te tonen in ’t Scheep, het stadhuis van Hasselt.


Meer nieuws uit Hasselt

Ook tweede cannabiswinkel in Hasselt moet opkrassen

19/09/20 04:35 -

Na Kush & Co in de Persoonsstraat moet nu ook cannabisshop The Florist langs de Genkersteenweg in Hasselt opkrassen. Uitbater Michael Grolet krijgt door de nabijheid van scholen niet langer een vestigingsvergunning. “Dit is pestgedrag tot en met”, reageert hij.


Meer nieuws uit Hasselt

Tinder in het onderwijs: basisschool zoekt hulp via PXL-platform

19/09/20 04:35 -

Hogeschool PXL lanceert een digitaal platform dat scholen matcht aan studenten voor een korte vervanging van een leraar. “Dit vermindert sterk onze planlast”, klinkt het bij de schooldirecties.


Meer nieuws uit Hasselt

16 leerlingen van ’t Kabaske mogen maandag terug naar school

19/09/20 04:35 -


Meer nieuws uit Hasselt

Limburg ruimt zwerfvuil in en rond waterlopen op

19/09/20 04:35 -

Zaterdag ruimen miljoenen mensen over heel de wereld massaal zwerfvuil tijdens ‘World Clean Up Day’ georganiseerd door JCI. In Limburg staan, onder de noemer ‘Mooimakers’, een twintigtal acties rond waterlopen in 16 verschillende gemeenten op de agenda. Iedereen die mee wil helpen, kan gewoon in de eigen buurt aan de slag.


Meer nieuws uit Hasselt

Bestuurder gewond na zware klap tegen geparkeerde wagen

19/09/20 04:34 -

Een bestuurder van een bestelwagen van Brasserie ‘t Rhodesgoed in Kachtem raakte donderdagnacht gewond bij een ongeval op de Bosmolens in Izegem. De man knalde eerst op een geparkeerde wagen en ramde een eind verder nog een elektriciteitscabine en omheining.


Meer nieuws uit Izegem

Vrouw valt jobstudent aan met schroevendraaier: gemeente eist vergoeding voor imagoschade

19/09/20 04:34 -

De gemeente Middelkerke eist 500 euro schadevergoeding van een vrouw die in de badstad een jobstudent aanviel met een schroevendraaier. “Dit schaadt het imago van de gemeente”, luidt het.


Meer nieuws uit Middelkerke

Tweede naaktstrand aan zee? “Ik mag er niet aan denken dat onze kleinkinderen dat te zien zouden krijgen”

19/09/20 04:34 -

Met plannen voor een naaktstrand in Middelkerke gaat het zoals met het verhaal over het monster van Loch Ness: het steekt af en toe de kop op om dan weer te verdwijnen. Nu blijkt dat ook burgemeester Jean-Marie Dedecker het idee genegen is, wordt de kans groot dat het niet meer bij plannen blijft. Dat leidt tot gemengde reacties in de kustgemeente. “Ik wil er niet aan denken dat we met de kleinkinderen plotseling op een naaktstrand zouden terechtkomen.”


Meer nieuws uit Middelkerke

Politiekorpschef betrokken bij verkeersongeval

19/09/20 04:34 -

Op de hoek van de Spermaliestraat en de de Fleriskotstraat gebeurde donderdagmorgen een zwaar verkeersongeval. Waarnemend korpschef Frank Delva werd er in zijn anoniem voertuig van de politie frontaal aangereden door een tegenligger.


Meer nieuws uit Middelkerke

Beersel maakt werk van verkeerssituatie wijk Ingendael

19/09/20 04:33 -

De bewoners van de wijk Ingendael in de Beerselse deelgemeente Alsemberg klagen al jaren het toenemende sluipverkeer in hun wijk aan. Het gemeentebestuur nam al eerder maatregelen in de vorm van wegversmallingen, er werden metingen uitgevoerd, maar uiteindelijk met weinig (gunstig) resultaat.


Meer nieuws uit Beersel

Beersel ondertekent charter voor veilige schoolomgevingen

19/09/20 04:33 -

Het gemeentebestuur van Beersel heeft het Charter Werftransport ondertekend en werkt zo samen met de bouwsector voor een bereikbare en veilige omgeving tijdens werken. Het charter is een initiatief van de Vlaamse overheid, de VSV, de VVSG, Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA.


Meer nieuws uit Beersel

Gemeente geeft groen licht voor kermis

19/09/20 04:33 -

Op het grondgebied van Groot-Beersel vindt dit weekend de eerste kermis plaats sinds de uitbraak van de coronacrisis.


Meer nieuws uit Beersel

Werftransporten voor en na schooltijd niet meer welkom in schoolbuurten

19/09/20 04:33 -

In de schoolomgevingen van Beersel zijn werftransporten niet langer welkom aan het begin en het einde van een schooldag.


Meer nieuws uit Beersel

Mysterieuze gasgeur doet bibliotheek vroegtijdig sluiten

19/09/20 04:33 -

In de omgeving van cultureel centrum De Meent in Alsemberg hing een vreemde gasgeur. De bibliotheek sloot vroegtijdig de deuren.


Meer nieuws uit Beersel

Franse inbreker uitgeleverd en aangehouden

19/09/20 04:33 -

D. T. (28), afkomstig uit Algerije en wonend in Frankrijk, werd uitgeleverd op verdenking van een inbraak in een woning in Poperinge op 24 augustus. In de regio van Tourcoing werd hij op 25 augustus tijdens een controle door de Franse politie betrapt met voorwerpen, die werden gestolen in Poperinge. Het gaat om tablets, horloges en juwelen.


Meer nieuws uit Poperinge

Nieuwe ondergrondse parking verhuist dan toch naar andere locatie: “Mobiliteit rond de site wordt logischer”

19/09/20 04:33 -

Mede op vraag van de bewoners van het Rekhof stuurt de stad het masterplan voor de Vroonhofsite bij: de nieuwe ondergrondse parkeergarage komt niet onder het Huis van het Kind, maar wel onder de te bouwen podiumzaal.


Meer nieuws uit Poperinge

Logiesverstekkers maken toeristen warm met overnachting in open lucht en unieke promofilm: “Dit is het mooiste bed in Ieper”

19/09/20 04:33 -

Met een nieuwe promofilm en een overnachting in open lucht willen lokale logiesverstrekkers toeristen overtuigen om naar de Ieper te komen.


Meer nieuws uit Poperinge

Deze exclusieve wagen vervoerde ooit presidenten, nu pleziert Pieter er zijn restaurantgasten mee: “Hij rijdt zo zacht als een boot vaart op het water”

19/09/20 04:33 -

Restaurantuitbater Pieter Verheyde (43) rijdt dezer dagen rondt in een paradewagen die ooit Afrikaanse en Franse presidenten vervoerde. De man uit Watou reed speciaal naar het Franse Versailles om de wagen te kopen. Hij gebruikt hem nu af en toe om zijn restaurantgasten te plezieren met een ritje.


Meer nieuws uit Poperinge

Vernieuwde oprit E17 vrijdagavond terug open

19/09/20 04:32 -

De oprit Zwijndrecht van de E17 gaat vrijdagavond om 21 uur opnieuw open voor het verkeer.


Meer nieuws uit Zwijndrecht

Fietser kritiek na aanrijding in Rotem: chauffeur verblind door laagstaande zon

19/09/20 04:32 -

Een 30-jarige man uit Valkenswaard is donderdagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval in Rotem. De man werd in de Eindestraat langs achter aangereden door een bestelwagen.


Meer nieuws uit Elen

Illegale zwemmers gesignaleerd in waterplas in natuurgebied Bergerven

19/09/20 04:32 -

Bij de politie is woensdag even voor 16 uur een melding binnengekomen dat er ongeveer tien man aan het zwemmen was in een waterplas langs de Weerstandersweg. Daar geldt een zwemverbod. Een patrouille ging naar de plas toe. Toen zij aankwamen, was er geen enkele illegale zwemmer te bekennen. In het verleden werden daar al meermaals zwemmers betrapt.


Meer nieuws uit Elen

Nederlandse fietser in levensgevaar na aanrijding in Rotem

19/09/20 04:32 -

Bij een verkeersongeval in Rotem bij Dilsen-Stokkem is donderdagochtend een fietser uit het Nederlandse Valkenswaard levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat maakte politie Maasland bekend. Het liep tijdens de fietsrit rond 7.45 uur mis op de Eindestraat. De 30-jarige fietser uit Valkenswaard werd langs achteren aangereden door een 31-jarige bestuurder.


Meer nieuws uit Elen

Bestuur wil elk half uur bus naar Genk en Hasselt

19/09/20 04:32 -
Meer nieuws uit Elen

Fietser (30) kritiek na aanrijding in Rotem

19/09/20 04:32 -


Meer nieuws uit Elen

Zelf nieuws voor op Woonplaatsen?