Nieuws uit Vlaanderen

Nieuws uit Vlaanderen

Jongeren strijden in petanquetornooi: "Hier kom ik tot rust"

18/02/20 10:44 -

Als je dacht dat petanque vooral voor een ouder publiek was, dan heb je goed mis. Dat bewijzen 60 kinderen en jongeren tussen 6 en 23 jaar op het jeugdtornooi in de petanquehal van Erps-Kwerps.
Meer nieuws uit Kortenberg

Tom voelt zich pas in zijn sas op meer dan 6.000 meter hoogte: “Minstens een keer per jaar moet ik naar de bergen om in balans te blijven”

18/02/20 10:44 -

In 2018 stond Hallenaar Tom Severs op de top van de Mera Peak in het Himalayagebergte in Nepal op een hoogte van 6.476 meter. Op 20 februari deelt hij voor het eerst zijn klimervaringen op een avond vol tips voor geïnteresseerde reizigers.


Meer nieuws uit Halle

Jongere verantwoordelijke voor dood Priscilla Sergeant nu ook verdacht van diefstal 96.000 euro

18/02/20 10:44 -

A., een van de minderjarigen die betrokken was bij de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant in 2012, riskeert opnieuw een gevangenisstraf op te lopen. Het parket Halle-Vilvoorde heeft maandag 12 maanden cel gevorderd tegen de intussen 24-jarige man omdat die 96.000 euro zou gestolen hebben bij een zwakbegaafde man.


Meer nieuws uit Halle

Kinderdagverblijf opent pop-up tussen assistentiewoningen

18/02/20 10:44 -

Er bloeit wat moois in de serviceflats van Koekenbeek in Halle. Sloeberbos opent letterlijk te midden van de assistentiewoningen een voorlopig kinderdagverblijf voor vijftien kindjes. Zowel kinderen als senioren zijn in hun nopjes. De senioren mochten gisteren als eersten op verkenning.


Meer nieuws uit Halle

Verenigde Accordeonisten doen ’t Vondel vol lopen

18/02/20 10:44 -

De Verenigde Accordeonisten van Halle stonden zaterdag en zondag op het podium van cultuurcentrum ’t Vondel. Ze speelden drie keer voor een volle zaal met Liesje en Nicky Jones als eregasten. Omdat de Halse Accordeonisten een van de weinig overgebleven accordeonorkesten in Vlaanderen zijn, geniet dit jaarlijks winterconcert elk jaar weer bijzonder veel bijval uit het hele land.


Meer nieuws uit Halle

Gebeure zetten feestjaar in

18/02/20 10:44 -

Met een gesmaakt feestje in de Paterskerk rond het thema burlesque zette carnavalsgroep De Gebeure zijn feestjaar in. De groep bestaat dit jaar 44 jaar. Op het feestje werd een jubileumboek voorgesteld met een mooi overzicht van de voorbije carnavalsjaren. De Gebeure ontstonden letterlijk als een groep buren die ook eens wilden mee doen aan het carnaval. Ondertussen is de carnavalsgroep uitgegroeid tot een echte Halse topgroep die de prijzen aan elkaar rijgt en ook al vijf prinsenparen leverde.


Meer nieuws uit Halle

Zoon gaat thuis door het lint, politie massaal ter plaatse

18/02/20 10:44 -

Aan de George Bergmannlaan was het vrijdagnamiddag alle hens aan dek. De politie had een oproep gekregen van een vrouw die verklaarde dat haar zoon haar hele hebben en houden aan het afbreken was in huis.
Meer nieuws uit Elsene

Jubilerende heemkring publiceert boek over glasramen (mét haiku’s)

18/02/20 10:44 -

Een boek over de unieke glasramen van Max Weis, die te bewonderen zijn in de Tieltse Sint-Pieterskerk: daarmee zet de heemkundige kring De Roede haar vijftigste verjaardag luister bij.


Meer nieuws uit Tielt

Leerlingen leren zelf fiets herstellen: “Bandje plakken lukt, maar rem of ketting vervangen...”

18/02/20 10:44 -

In de Tieltse middelbare school Campus De Reynaert helpen vier leerlingen mechanisch onderhoud hun medeleerlingen hun fiets te herstellen in de Campus Bike Fix. “Een prima zaak, want in de fietswinkels lopen de wachttijden op.”


Meer nieuws uit Tielt

Chef-kok Kelly kookt voortaan ook bij haar buren: "Liever samenwerken dan elkaar te beconcurreren"

18/02/20 10:43 -

Kelly Havegeer van koffie- en ontbijthuis Stanish by Kelly kookt sinds begin deze week voor de buren van De Gouden Pluim op de Markt in Tielt. “We werken liever samen dan elkaar te beconcurreren, temeer omdat we verschillende concepten hanteren.”


Meer nieuws uit Tielt

Themawandelingen moeten meer toeristen naar Tielt lokken

18/02/20 10:43 -

Om de toeristische troeven van Tielt beter in de kijker te plaatsen, lanceert de stad enkele initiatieven. Naast het nieuwe wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen zijn er ook acht themawandelingen uitgedokterd.


Meer nieuws uit Tielt

College beloond voor aanpak pesten: “Heb al een leerling kunnen helpen”

18/02/20 10:43 -

Het Sint-Jozefsinstituut in Tielt werd vrijdag in Leuven beloond voor zijn antipestbeleid. Een delegatie mocht een cheque van 500 euro ophalen.


Meer nieuws uit Tielt

Lezing over de pest in 14e eeuw

18/02/20 10:43 - In 1349 werd Vlaanderen getroffen door een catastrofe die een derde van de hele Europese bevolking meenam in het graf. Op donderdag 13 februari is er daarover om 20 uur een lezing in de bibliotheek.
Meer nieuws uit Bredene

Sportieve opvang voor kinderen in krokusvakantie

18/02/20 10:43 - Het gemeentebestuur organiseert tijdens de krokusvakantie van maandag 24/02 t.e.m. vrijdag 28/02 sportieve kinderopvang voor kinderen tussen vijf en dertien jaar.
Meer nieuws uit Bredene

Alcoholvrije dranken en een tester aan de uitgang: horecabeurs sensibiliseert volop

18/02/20 10:43 -

Er komen nog tot donderdag 7.500 bezoekers langs op de twaalfde horecabeurs in het Staf Versluyscentrum. Zo’n 183 standhouders promoten er hun waren en laten je proeven van - vaak lokaal - lekkers. Aan de uitgang staat een alcoholtester die je na een gezellig bezoek met de voeten weer stevig op de grond zet.


Meer nieuws uit Bredene

Veroordeelde op de vlucht gearresteerd op luchthaven Zaventem

18/02/20 10:43 -

De 25-jarige Ismaïl Ouchen is dinsdag gearresteerd op de luchthaven van Zaventem, schrijft Sudpresse woensdag op basis van het federaal parket. De politie zocht hem omdat hij meerdere straffen moet uitzitten waarvoor hij onlangs werd veroordeeld.


Meer nieuws uit Zaventem

Coronavirus treft Belgisch luchtcargoverkeer, vakbond reageert: “Personeel weet nog van niets”

18/02/20 10:43 -

In reactie op het bericht in De Tijd dat er enkele bedrijven op Brucargo in Zaventem wegens het coronavirus economische werkloosheid riskeren, meldt vakbondssecretaris Fouad Bougrine (ACLVB) “dat het personeel hierover nog niet geïnformeerd is en hij hierover van de betrokken werkgevers snel duidelijkheid wenst”.


Meer nieuws uit Zaventem

Minder dronken bestuurders betrapt

18/02/20 10:43 -

De politie van Zaventem heeft tijdens de afgelopen BOB-wintercampagne een daling vastgesteld van het aantal bestuurders dat onder invloed van alcohol reed. De campagne liep van 29 november 2019 tot en met 3 februari. Tijdens die periode zette de politie extra in op het uitvoeren van alcohol- en drugscontroles in het verkeer.


Meer nieuws uit Zaventem

Café Combinne blaast vijf kaarsjes uit

18/02/20 10:43 -

In cultuurhoeve Mariadal werd afgelopen weekend de vijfde verjaardag van café Combinne gevierd. De samenwerking van de gemeente en vzw Archeduc startte vijf jaar geleden met het doel om het Nederlands in Zaventem te bevorderen. Tijdens een praatcafé voor anderstaligen en Nederlandstaligen wordt de taal in een niet-alledaagse omgeving geoefend. Wekelijks zakken er tussen de 10 en de 20 deelnemers af naar het praatcafé.


Meer nieuws uit Zaventem

Bestelwagen met chemisch afval gevonden in Essen: mogelijk afkomstig van drugslabo

18/02/20 10:43 -

In de straat Spijker in Essen is dinsdagnamiddag een bestelwagen aangetroffen met daarin twee grote vaten met chemisch afval, mogelijk afkomstig van een drugslabo.


Meer nieuws uit Essen

Winkeldiefstallen met kwart gedaald dankzij BIN-Z

18/02/20 10:43 -

Het aantal winkeldiefstallen daalde vorig jaar met 25 procent. Volgens burgemeester De Padt en de politie is dat “te danken aan de goede werking van het BIN-Z, het buurtinformatienetwerk voor zelfstandigen.”


Meer nieuws uit Geraardsbergen

Beroependorp speurt onder leerlingen naar jong talent

18/02/20 10:43 -

Meer dan achthonderd leerlingen uit het lager onderwijs kwamen naar het Beroependorp in Geraardsbergen om er hun talenten te ontdekken of aan te scherpen. Het moet hen helpen een goede studiekeuze te maken die hen daarna naar een job moet leiden.


Meer nieuws uit Geraardsbergen

Reus Goliath pronkt met nieuw houten hoofd

18/02/20 10:43 -

De reus Goliath heeft een nieuw houten hoofd gekregen. De onthulling van de houten kop was het hoogtepunt van een bonte optocht die van start ging in Sint-Martens-Lierde en eindigde op de Markt in Geraardsbergen.


Meer nieuws uit Geraardsbergen

Pas nog celstraf gekregen, maar dat houdt dief niet tegen: handtas gestolen van bejaarde vrouw

18/02/20 10:43 -

Een veroordeling van veertig maanden gevangenisstraf voor verschillende diefstallen met geweld maakte op O.D. (36) uit Geraardsbergen maar weinig indruk. Twee maanden later beroofde hij op een brutale manier een bejaarde vrouw van haar handtas.


Meer nieuws uit Geraardsbergen

Valentijnseditie van Nacht van Marcel de Kolonel

18/02/20 10:43 -

De Lions Club Asse organiseert nu al voor de derde keer de ‘Nacht van Marcel De Kolonel. Omdat de fuif dit jaar op zaterdag 15 februari plaatsvindt, maken ze er bij de Lions een Valentijnseditie van. ’t Jass zal dan ook helemaal rood kleuren. Dj’s van dienst zijn Joost en Kristof, zij draaien de beste muziek uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90.


Meer nieuws uit Asse

Leerlingen krijgen masterclass van gereputeerd saxofoonspeler

18/02/20 10:43 -

De leerlingen van de Assese muziekacademie August De Boeck hebben een masterclass gekregen van Tom Hondeghem, een gereputeerde saxofoonspeler, componist en dirigent. Gedurende twee uur werd het muziekstuk Bonaparte ingestudeerd, een van zijn composities. De leerlingen bereiden zich samen met dirigente Lieve De Rop voor op het concert In The Spotlights waarbij de saxensembles van Asse en Dilbeek op zaterdag 14 maart samen optreden.


Meer nieuws uit Asse

Kobbegem Kermis pakt uit met de Guy Swinnen Band en Sam Gooris

18/02/20 10:43 -

Het is nog een poos wachten op het feestweekend, maar Kobbegem Kermis pakt nu al uit met twee toppers op de affiche. Op maandagavond 20 juli staan Sam Gooris en Guy Swinnen Band er namelijk op het podium. Sam Gooris mag de avond om 20 uur op gang trappen, gevolgd door Guy Swinnen die de gloriejaren van The Scabs laat terugkeren. Dj Joost sluit de avond af. Met de nationale feestdag de dag nadien heeft niemand een reden om vroeg naar huis te gaan.


Meer nieuws uit Asse

Bruine kroeg Malpertuus zoekt nieuwe cafébaas (de legendarische luster krijgt hij erbij)

18/02/20 10:43 -

Het doek lijkt te vallen over het bekende café Malpertuus op de Assese Markt. Cafébaas Dirk De Wit gaat eind deze maand met pensioen en een overnemer is er nog niet. Het einde van de bruine kroeg komt dus dichtbij.


Meer nieuws uit Asse

Slachtoffers onder de indruk na ravage in steenbakkerij: “Zonnepanelen vlogen als messen door de lucht”

18/02/20 10:43 -

Felle rukwinden hebben maandagavond met enorme kracht tweehonderd zonnepanelen weggeblazen van het dak van steenbakkerij Wienerberger in Kortemark. Ze richtten schade aan bij twee huizen, een loods, enkele auto’s en een rendez-voushotel.


Meer nieuws uit Werken

Bewoners dienen petitie in voor veiligere straat

18/02/20 10:43 -

De bewoners van de Amersveldestraat in Kortemark dienden tijdens de gemeenteraad een petitie in. Ze hekelen de hoge snelheden die in hun straat gereden worden, het zwaar doorgaand verkeer en het gebrek aan parkeergelegenheid.


Meer nieuws uit Werken

Topgevels nieuwbouw storten naar beneden: carport, auto en omheining vernield

18/02/20 10:43 -

Storm Ciara veroorzaakte ook bij de 72-jarige Suzanne Joseph en haar vriend Gilbert heel wat schade. De topgevels van de woning in aanbouw naast haar huis waaide om en vernielden onder meer haar carport en nieuwe wagen. “Ik slaap nu slecht van de schrik, want het blijft maar waaien”, zegt Suzanne.


Meer nieuws uit Werken

Doodrijder Charlotte doorverwezen naar politierechtbank

18/02/20 10:43 -

De raadkamer in Brugge heeft de Oekraïner, die in september vorig jaar de 18-jarige Charlotte Gysel uit Bovekerke doodreed, doorverwezen naar de politierechter. De aanhouding van Adriy P. werd opnieuw verlengd.


Meer nieuws uit Werken

Vilvoorde wil komaf maken met wildgroei aan deelsteps en deelfietsen: “Voor elk lukraak achtergelaten exemplaar gaat een factuur richting exploitant”

18/02/20 10:43 -

De stad Vilvoorde wil de overlast van achtergelaten deelfietsen en deelsteps aanpakken. Die komen vaak vanuit Brussel overgewaaid. Een duidelijk reglement moet orde in de chaos scheppen. Bij overtredingen zal de factuur richting de aanbieders gestuurd worden.


Meer nieuws uit Machelen

David en Inge hernemen openingsdans in radiostudio

18/02/20 10:43 -

Machelaars David Tytgat (42) en zijn vrouw Inge Christiaens (37) beleefden vrijdagochtend hun ultieme Valentijnsdag. Ze mochten op uitnodiging van Joe in de radiostudio hun openingsdans eens over doen.


Meer nieuws uit Machelen

Femma op bezoek in rustoord

18/02/20 10:43 -

De leden van Femma zijn tijdens hun vrijwilligersdag op bezoek geweest bij de oma’s en opa’s in het rustoord. Gewapend met een traditionele ijskar trokken de dames de straat op. Prijzen waren nog in de traditionele Belgische Frank. Femma probeert elke week op bezoek te gaan in een rustoord. Op donderdag 12 maart trekken ze opnieuw naar residentie Parkhof.


Meer nieuws uit Machelen

“Volg ik een schakelprogramma of ga ik meteen naar de unief?”

18/02/20 10:42 -

Zesdejaarsleerlingen Leonie Bervoets (17) en Lorine Schrapen (17) twijfelen nog of ze een universitaire studie wel zullen aankunnen. Daarom vragen ze zich af of ze niet beter eerst een opleiding aan de hogeschool volgen, om nadien via een schakelprogramma door te stromen naar de universiteit.


Meer nieuws uit Zolder

Brute overvallers roven nachtwinkel leeg na duwwerk

18/02/20 10:42 -

Drie gemaskerde en gewapende overvallers hebben vrijdag rond 1 uur ’s morgens de nachtwinkel Nightshop Delight aan de Koolmijnlaan in Zolder beroofd. Terwijl ze de uitbater brutaal op toilet duwden, en hem op zijn hurken onder schot hielden, stalen ze sigaretten en geld.


Meer nieuws uit Zolder

Auto van de snelweg in Zolder

18/02/20 10:42 - Een bestuurder verloor zondag om 19.30 uur de controle over de wagen op de snelweg ter hoogte van de afrit Zolder. De auto ging van de baan en de hulpdiensten rukten uit.
Meer nieuws uit Zolder

Dievenbende actief in Heusden-Zolder? Politie doet oproep tot getuigen

18/02/20 10:42 -

Donderdag- op vrijdagnacht hebben drie gemaskerde en gewapende mannen een nachtwinkel overvallen. Het gaat al om de tweede gewapende overval op een nachtwinkel in Heusden-Zolder in amper vier dagen tijd.
Meer nieuws uit Zolder

Rijbewijs ingetrokken bij alcoholcontroles

18/02/20 10:42 - Het rijbewijs van een bestuurder is afgelopen weekend voor 15 dagen ingetrokken bij de controles in Heusden-Zolder. Zes agenten stonden op verschillende plaatsen opgesteld. Van de 384 ademtesten die werden afgenomen waren er nog 5 positief. De bestuurders moesten hun rijbewijs 6 uur inleveren en mogen het gaan uitleggen bij de politierechter. 7 bestuurders bliezen alarm en kregen een rijverbod van 3 uur. Zij krijgen nog een boete. Bij de controles liep ook een bestuurder tegen de lamp die onder invloed van cannabis was. Er werden nog boetes opgesteld voor het niet dragen van de gordel, het verkeerd gebruik van de lichten en het fout gebruik van een kinderzitje.
Meer nieuws uit Zolder

Lijnbussen rijden weer normaal

18/02/20 10:42 -

Het busverkeer in onze provincie bleef woensdag de hele dag verstoord door een vakbondsactie in de stelplaats Beverlo. Vanaf donderdag zullen alle chauffeurs opnieuw uitrijden. De buschauffeurs legden woensdagochtend spontaan het werk neer, nadat een collega tijdens zijn dienst bedreigd werd met een glasscherf.


Meer nieuws uit Houthalen

Inbraak in huis

18/02/20 10:42 - In een huis in de Olmenstraat in Houthalen-Oost is woensdag een inbraak vastgesteld. De inbrekers maakten juwelen buit.
Meer nieuws uit Houthalen

Parkeerboetes

18/02/20 10:42 - Bij parkeercontroles tijdens de multiculturele markt, op woensdag, heeft de politie dertien parkeerovertredingen vastgesteld in de Koeltorenlaan. Een van de wagens moest worden getakeld, wegens hinderlijk. Twee bestuurders hadden onterecht de plaats van een gehandicapte ingenomen. Twee bestuurders parkeerden op het fietspad in de Koolmijnlaan en er waren drie bestuurders die hinderlijk en gevaarlijk stonden geparkeerd. De politie heeft woensdag een Audi A6 naar de kant gehaald omdat die onverantwoord reed. De 22-jarige bestuurder uit Houthalen-Helchteren kreeg een pv en moet voor de rechter komen.
Meer nieuws uit Houthalen

Het geheim van Elvira (100): "Geen groenten en fruit, maar elke avond met een Duvelke naar bed"

18/02/20 10:42 - De geheimen voor een lang leven...geen mens raakt er nog aan uit. Vandaag vierde Elvira Claeys - een rasechte Heusdense uit Kleempendorp - haar eeuwfeest in Panhuys Park. En wat blijkt: groenten en fruit laat ze aan de kant, maar ze drinkt voor het slapengaan wel elke avond een... Duvel. Om maar te zeggen dat alles relatief is. Voor haar feestje en de ontvangst door de burgemeester en het schepencollege was de dresscode in elk geval roze. Van haar kleedje en haar sjaal, over de bloemen van de gemeente tot de servietten onder de koffiekopjes.
Meer nieuws uit Destelbergen

Oplegger belandt half in sloot

18/02/20 10:42 -

In de Torrestraat in Lebbeke raakte een oplegger van een vrachtwagen maandag omstreeks 12.15 uur deels in de sloot.


Meer nieuws uit Lebbeke

Beuken worden geknot in... Beukenstraat

18/02/20 10:42 -

De gemeentelijke groendienst was de voorbije dagen druk bezig om de beuken te knotten in – hoe kan het ook anders – de Beukenstraat.


Meer nieuws uit Lebbeke

“Liever geen betonnen muren in plaats van groene weides”

18/02/20 10:42 -

De zowat dertig bewoners van de Veldekensstraat in Lebbeke vrezen dat ze weldra vanuit hun achtertuin moeten opkijken tegen acht meter hoge muren van bedrijven in de nieuwe kmo-zone Gursten Velt. Ze starten een onlinepetitie.


Meer nieuws uit Lebbeke

Storm Dennis bezorgt leerlingen Heizijde weekje les op verplaatsing

18/02/20 10:42 -

De leerlingen van de Vrije Basisschool Heizijde kunnen voorlopig geen les krijgen in hun vertrouwde lokalen in de Heizijdestraat. Zondag rukte storm Dennis een flink deel van de dakbedekking los van het schoolgebouw. Drie klaslokalen zijn nu overgeleverd aan weer en wind. De herstelling zal zowat een week duren. Tot die klaar is krijgen de leerlingen van de lagere school les in de hoofdschool VBS-Dorp. Kleuters blijven thuis of kunnen terecht in de noodopvang.


Meer nieuws uit Lebbeke

Asbestdak vat vuur

18/02/20 10:42 -
Meer nieuws uit Lummen

Ongeval

18/02/20 10:42 - De 18-jarige Joey D. uit Lummen is donderdag rond 15.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding door een bus. De voetganger liep op het Leopoldplein in Hasselt.
Meer nieuws uit Lummen

Zelf nieuws voor op Woonplaatsen?