Warning: session_start(): open(/tmp/sess_ff0a552a47690b79be45c5166a96e859, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/woonplaa/public_html/index.php on line 4

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/woonplaa/public_html/index.php:4) in /home/woonplaa/public_html/index.php on line 4

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/woonplaa/public_html/index.php:4) in /home/woonplaa/public_html/index.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/woonplaa/public_html/index.php:4) in /home/woonplaa/public_html/index.php on line 13
Nieuws uit Vlaanderen

Nieuws uit Vlaanderen

Nieuws uit Vlaanderen

Speelplein Zwankendamme wordt vernieuwd

15/09/21 01:28 -

Op het plein aan de Gaarlemstraat in Zwankendamme zijn de werken gestart voor een volledige heraanleg. Het aantal petanquevelden wordt van zeven naar tien speelvelden uitgebreid. Er komen verschillende speeltoestellen, een basketring en een hangplek voor jongeren. Aan de kant van de nieuwe wijk komen ook twee speeleilanden voor de allerkleinsten met een pyramidenet, een schommel en een speeltoestel met glijbaan. De toegang naar het multifunctioneel lokaal wordt verplaatst richting school. Aan de verschillende zijkanten van het plein zijn banners opgesteld met duidelijke uitleg.


Meer nieuws uit Brugge

“Pentagon-stafchef vreesde dat Trump China zou aanvallen en probeerde dat te voorkomen”

15/09/21 00:59 -

Een topman van het Pentagon was zo bezorgd over de mentale toestand van Donald Trump in de laatste dagen van zijn ambtstermijn dat hij in het geheim stappen zette om een oorlog met China te voorkomen. Dat schrijven journalisten van de Washington Post in een boek dat de komende dagen zal uitkomen.


Meer nieuws uit Gentbrugge

Enkele uren geen water uit de kraan

15/09/21 00:36 -

Buurtbewoners van de Dendermondse Steenweg, Tereken en nabije straten in Sint-Niklaas moeten het enkele uurtjes zonder kraantjeswater stellen. Wegens werken zal er een wateronderbreking zijn op donderdag 16 september van 8 tot 16 uur. De Watergroep adviseert in een brief om een voldoende voorraad op te slaan voor dagelijks gebruik.


Meer nieuws uit Sint-Niklaas

Ingrepen op stapel aan gevaarlijk kruispunt in Lommel: “Al vier ongevallen met fietsers dit jaar”

15/09/21 00:27 -

Nog dit jaar wordt het kruispunt van de Norbert Neeckxlaan en de Koning Leopoldlaan in Lommel aangepakt om het veiliger te maken voor fietsers. De Lommelse Fietsersbond kaartte op sociale media aan dat er vrijdagmiddag al voor de vierde keer dit jaar een fietser was aangereden.


Meer nieuws uit Lommel

Willy wandelt naar Compostela voor buitenhuis Sint-Oda

15/09/21 00:27 -

Willy Machielsen (76) wandelt deze week al voor de zevende keer voor het goede doel naar Santiago De Compostela. “Ik wandel van 2 tot 16 september de Camino Finisterra van Santiago naar Finisterre, Muxia en terug. Dat is een wandeling van ongeveer 300 km”, vertelt Willy Machielsen. “Mijn doel van deze wandeling is via sponsoring geld in te zamelen voor het buitenhuis van Sint-Oda op de Adelberg in Lommel. Mijn hele kan je van dag tot dag volgen op mijn Facebookpagina willywandeltnaarsantiago. Daar staat ook alle info op om mijn tocht te sponsoren. Ik zet er dagelijks foto’s en verhalen op die ik op mijn tocht meemaak en van de fijne mensen die ik op mijn pelgrimstocht leer kennen.”


Meer nieuws uit Lommel

Kunstkring Kosmos stelt werken tentoon op kunstroute

15/09/21 00:27 -

Kunstkring Kosmos organiseerde dit weekend de derde editie van hun kunstroute ART Expo3. De 23 deelnemende kunstenaars verwelkomden het publiek op acht locaties doorheen Lommel met veel kunst. De route bracht de deelnemers tot bij de kunstenaars in hun atelier of tuin. Ook de nieuwe galerij van het CC de Adelberg maakte deel uit van de kunstroute. De volledige route was ongeveer 12 km lang. “De kunstroute is ontstaan in 2017 naar aanleiding van het 30-jarig jubileum van Kunstkring Kosmos. We willen onze kunstroute tweejaarlijks organiseren”, vertelt kunstenaarskoppel Jozef Beyls (65) en Linda Roskam (63). “In 2020 zouden we een eindejaarstentoonstelling houden maar door alle coronamaatregelen moesten we deze uitstellen. Gelukkig konden we dit jaar toch ons Kosmos Art Event 21 houden dat uit 3 projecten bestond. Met onze kunstroute Art Expo 3 hebben we dit jaar dus al vier mooie projecten kunnen doen.”


Meer nieuws uit Lommel

CenterParcs investeert 37 miljoen in vernieuwing Vossemeren Lommel

15/09/21 00:27 -

CenterParcs heeft er een goede zomer opzitten. Met een bezettingsgraad van bijna 100 procent in de drie Limburgse vakantieparken zit de groep terug op het niveau van voor de coronacrisis. "De nazomer zorgt er voor dat de bezoekersaantallen op dit moment zelfs hoger liggen dan andere jaren". Dat vertelt Jos Kruiter, general manager van CenterParcs De Vossemeren. Na Erperheide in Peer wordt het Lommelse vakantiepark momenteel volledig vernieuwd.


Meer nieuws uit Lommel

Facelift van 37 miljoen euro voor grootste vakantiepark van België

15/09/21 00:27 -

Center Parcs De Vossemeren krijgt een facelift. Met een budget van 37 miljoen euro vernieuwt het grootste vakantiepark van België onder meer zijn 650 cottages, tropisch zwembad en hotel. November 2022 moeten de werken voltooid zijn.


Meer nieuws uit Lommel

Voorlopig weinig vraag van naar ‘besloten bestaan’: weinig ex-verslaafden vinden weg naar abdijcomplex

15/09/21 00:27 -

Slechts een twintigtal ex-verslaafden kozen voor een besloten bestaan in de vleugel van de Achelse Kluis. Daar nam geloofgemeenschap Fazenda da Esperança drie jaar geleden haar intrek. “Het heeft minstens vijf jaar nodig om aan bekendheid te winnen”, klinkt het.


Meer nieuws uit Hamont

Portefeuille uit auto gestolen aan kerkhof van Hamont

15/09/21 00:26 -

Maandagnamiddag is bij de politie een inbraak in een auto gemeld. De feiten gebeurden op de parking van het kerkhof in Hamont langs de Nobelstraat. Er werden twee zijruiten van het voertuig verbrijzeld om dan de portefeuille te stelen.


Meer nieuws uit Hamont

Björn en Corneel van VTM-programma ‘Lego Masters’ bouwen kasteel: “55.000 blokjes, tegen Nieuwjaar is het klaar”

15/09/21 00:26 -

In kasteel Ter Laken in Booischot (Heist-op-den-Berg) zijn meesterbouwers Björn Ramant en Corneel Clarys, die vorig jaar de finale haalden van het VTM-programma Lego Masters, gestart met de bouw van hun miniatuurversie van het kasteel. Vele honderden nieuwsgierigen kwamen langs om de twee aan het werk te zien.


Meer nieuws uit Ieper

Van schroot tot hightech: producent van weefmachines doet eigen dochter (letterlijk) groeien tot ongekende hoogtes

15/09/21 00:26 -

“Stop ermee in Ieper en doe verder in China of Turkije.” Picanol-baas Luc Tack zag een tiental jaar terug nog weinig toekomst voor Proferro in het West-Vlaamse Ieper. De dochteronderneming is even oud als weefmachineproducent Picanol zelf en vervaardigt sinds 1936 gietstukken uit schroot. Anno 2021 bevindt het bedrijf zich nog altijd in de stad en heeft ze het hoogste gebouw van de hoofdvestiging van de groep. Vlaams minister Crevist kwam dat maandag openen.


Meer nieuws uit Ieper

Angelo Paravizzini (Sassport Boezinge): “Als artiest Brogniez top is, heeft hij iets bovenaards”

15/09/21 00:26 -

Boezinge bekende zaterdagavond kleur op Schiervelde. In zijn achtertuin won trainer Angelo Paravizzini met Sassport de topper tegen Roeselare-Daisel met 1-2.


Meer nieuws uit Ieper

Rob Van Der Wilt weer kuitenbijter: “Voel me tegenwoordig veel fitter”

15/09/21 00:25 -

De derby tussen RFC Wetteren en KFC Merelbeke geeft veel stof tot nakaarten. T1 Steven Blomme gooide na de 1-4 de handdoek bij de Wetterse leeuwen. Rob Van Der Wilt, een oud-speler van de Wetteraars, geniet ondertussen met schorre stem nog wat na van de spraakmakende derbyzege.


Meer nieuws uit Merelbeke

97-jarige Yvonne is nog proefpersoon voor nieuw vaccin: “Het is mijn plicht om zieke mensen te helpen”

15/09/21 00:25 -

“Alles voor de wetenschap”, lacht Yvonne De Coninck terwijl ze op de dienst vaccinologie van het UZGent haar hemdsmouw opstroopt voor een bloedprik. Een kwartiertje later volgt wat hoger in haar arm nog een spuitje met een nieuw experimenteel vaccin tegen het RVS-virus. “Als ik kan helpen om de gezondheid van de mensen te verbeteren, mogen ze me altijd bellen.”


Meer nieuws uit Merelbeke

Viaduct Wilrijk wordt in het groen gestoken: mooier uitzicht, minder fijn stof

15/09/21 00:24 -

Het A12-viaduct in Wilrijk wordt in het groen gestoken. Aan de bruggenhoofden komen stalen constructies waar klimplanten tegen worden gezet. Die moeten zorgen voor een mooier uitzicht en voor het filteren van fijn stof.


Meer nieuws uit Wilrijk

Bromfietser gewond bij ongeval in Wilrijk

15/09/21 00:24 -

Op de Krijgslaan in Wilrijk is een bromfietser dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht.


Meer nieuws uit Wilrijk

Bevrijdingspad leidt wandelaars langs vernieuwde uitkijktoren: “Verzetsstrijders waarschuwden voor onheil”

15/09/21 00:24 -

Toerisme Vosselaar lanceerde het voorbije weekend met het Bevrijdingspad een gloednieuwe wandeling op het grondgebied van Vosselaar en Gierle (Lille). De wandeling van vijf kilometer staat in het teken van de herdenking van de twee wereldoorlogen. Een van de blikvangers van het Bevrijdingspad is een opgewaardeerde uitkijktoren van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Meer nieuws uit Vosselaar

Geldezel krijgt celstraf met voorwaarden

15/09/21 00:23 -

De rechtbank in Turnhout veroordeelde een 37-jarige man uit Arendonk omdat hij zich als ‘geldezel’ liet gebruiken om geld wit te wassen.


Meer nieuws uit Arendonk

Goud en zilver voor 9-jarige Jana op provinciaal kampioenschap

15/09/21 00:23 -

De 9-jarige Jana Vissers uit Arendonk is met twee medailles teruggekeerd van het provinciaal kampioenschap in Sint-Lenaarts, deelgemeente van Brecht. Samen met haar pony Toontje pakte ze goud in de dressuur en zilver in de springklasse. Jana is lid van LRV Kempenzonen in Arendonk. De ponyclub telt 23 leden. (ema)


Meer nieuws uit Arendonk

Na Ravels maakt ook Arendonk brandhout van Nationaal Park Noorderkempen

15/09/21 00:22 -

Komt er na het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg binnenkort ook een nieuw Nationaal Park Noorderkempen in Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels en Arendonk? De Vlaamse regering wil dat heel graag. Alleen zijn niet alle betrokken gemeenten bijster enthousiast, want na Ravels laat nu ook Arendonk op de valreep weten dat het voorlopig niet wenst mee te doen.


Meer nieuws uit Arendonk

Olivier Strauven van Wara is ondernemer van het jaar

15/09/21 00:21 -

Olivier Strauven, CEO van Wara in Waterschei, is door Unizo Genk verkozen tot ondernemer van 2021 in Genk. Hij laat nipt Cerina, Claudia en Gianni van Marchetta en Lidia Paletta en Noureddin Benali van Hotel Zuid achter zich. Volgens juryvoorzitter Wim Lenaers heeft Strauven een neus voor nieuwe trends, een gezonde portie ondernemerszin en een sterk team dat zijn ideeën helpt realiseren. “Wara is niet alleen een begrip in Genk maar een vaste waarde voor veel Limburgse gezinnen”, zegt Lenaers. Het is de tweede maal dat Unizo Genk een award uitreikt aan de beste ondernemer van het jaar. “We willen hiermee vooral het ondernemerschap promoten”, zegt Luca Bruno, voorzitter van Unizo Genk. De award is een erkenning voor Olivier Strauven, maar ook een waardering voor het werk van zo’n vierduizend ondernemers in onze stad.”


Meer nieuws uit Genk

Dansgroep Baba Yega verrast kinderen van Broederschool

15/09/21 00:21 -

De Broederschool in Genk-Centrum kreeg vorige week een optreden van dansgroep Baba Yega cadeau. Dat had ze gewonnen in een wedstrijd op sociale media dankzij de massale likes van ouders en leerkrachten. “Loris Ruggio, één van onze ex-leerlingen, maakt deel uit van de dansgroep”, zegt juf Petra Houben. “Zijn masker mocht hij niet afnemen, maar we wisten wel wie het was toen hij ons een knuffel kwam geven. Het was in ieder geval een heel leuk optreden. De kinderen hebben er echt van genoten. En dat werkt in het begin van het schooljaar altijd aanmoedigend.” Het optreden van de mysterieuze dansgroep maakt deel uit van een toer die ze door ons land maken. Het volgende optreden is voorzien in Hasselt.


Meer nieuws uit Genk

Koperdief twee keer betrapt aan Genks slachthuis: “Ladder stond klaar tegen het dak”

15/09/21 00:21 -

Vier mannen riskeren tot 20 maanden cel voor verschillende koperdiefstallen bij het slachthuis in Genk. “De betrokkenen wonen in hun voertuig en wilden zo geld verdienen”, klonk het bij de Tongerse procureur.


Meer nieuws uit Genk

Container vol schroot vat vuur in Genk-Zuid

15/09/21 00:21 -

Op de Kaarbaan in Genk-Zuid is dinsdagnamiddag een brand op een bedrijventerrein ontstaan. Het vuur zat in een container vol schroot. De brand was snel geblust. De schade bleef beperkt.


Meer nieuws uit Genk

Wim Soutaer sluit Rommelmarkt mooi af

15/09/21 00:21 -

De 15de Grote rommelmarkt was een groot succes en naar goede gewoonte zetten de organisatoren een groot optreden op de affiche om de dag in schoonheid af te sluiten. Dit jaar was deze taak weggelegd voor Wim Soutaer. Wim deed waarvoor hij gevraagd werd en stelde zijn vele fans niet teleur. Een mooie muzikale afsluiter van een al even mooie dag.


Meer nieuws uit Londerzeel

Jan De Bondt presenteert After Silence

15/09/21 00:21 -

Het eerste dubbelconcert een lange coronastilte was veelzeggend getiteld After Silence. Fanfare De Ware Vrienden der Eendracht-Malderen en Fanfare Ste Cecilia Londerzeel Centrum sloegen de handen in elkaar voor dit dubbelconcert. Onder leiding van dirigent Jan De Bondt was het genieten van de leuke muziekstukken die door beide verenigingen werden gebracht.


Meer nieuws uit Londerzeel

TC Smash wint wisselbeker

15/09/21 00:21 -

Kapitein Bart Saerens (51) van TC Smash mocht dit jaar de wisselbeker van het Neerbrabantse tennistoernooi in ontvangst nemen. De vier ontmoetingen tussen de Brabantse clubs TC Eternit, STEPP Puurs, TC Savanti en TC Smash werden alle vier gewonnen door Bart en zijn ploeg. Tijdens één ontmoeting worden zes dubbelwedstrijden gespeeld. Het toernooi word al gespeeld sinds 2003.


Meer nieuws uit Londerzeel

De Academie draait weer op volle toeren

15/09/21 00:21 -

Maar de vestigingsplaatsen Malderen (Pastorie Malderen Jozef, Vermaesenplein 20) en Londerzeel Sint-Jozef (De Heide, Topmolen 77) kunnen nog wat extra leerlingen gebruiken.


Meer nieuws uit Londerzeel

VZW De Piraten presenteert De Schuur Live

15/09/21 00:21 -

VZW De piraten nodigt iedereen uit op het Bluegrass Festival De Schuur Live op zaterdag september. Plaats van afspraak: Over de Beek 66 te Steenhuffel vanaf 19u


Meer nieuws uit Londerzeel

Slechts twee Brusselse politiezones nemen wagens van straatracers in beslag

15/09/21 00:21 -

In 2020 werden in het Brussels Gewest 107 wagens van straatsracers in beslag genomen, 81 in de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene en 26 in de zone Noord.


Meer nieuws uit Brussel

Stad Brussel vernoemt straat naar vermoorde prostituee

15/09/21 00:21 -

De stad Brussel gaat een nieuwe straat vernoemen naar Eunice Osayande, de Nigeriaanse sekswerker die in juni 2018 werd vermoord achter het Noordstation. Ondertussen wacht de dader, een zeventienjarige jongeman, nog altijd op zijn proces.


Meer nieuws uit Brussel

Gesmokkeld, uitgebuit en uiteindelijk door klant vermoord met 17 messteken: het verhaal van de sekswerker die nu een eigen straat krijgt in Brussel

15/09/21 00:21 -

Brussel vernoemt een straat naar Eunice Osayande. De jonge vrouw ontvluchtte in 2016 Nigeria, ze werd uitgebuit door mensensmokkelaars, en ze kwam hier uiteindelijk in de prostitutie terecht. Drie jaar geleden werd ze vermoord door een klant. Ze was amper 23. “Liefst 42 procent van de vrouwen wordt geconfronteerd met seksueel geweld. De Eunice Osayandestraat is een aanklacht tegen dat dramatische cijfer.”


Meer nieuws uit Brussel

Roze parkeerzone op Luchtbal, in Merksem en op Linkeroever laat niet-inwoners meer betalen

15/09/21 00:20 -

Het bewonersparkeren wordt vanaf 4 oktober ingevoerd in de wijk Luchtbal en uitgebreid in de omgeving van de Bredabaan in Merksem. Dit moet het gebruik van de nieuwe park-and-ride stimuleren en ervoor zorgen dat er minder niet-inwoners in de wijken parkeren.


Meer nieuws uit Merksem

Deze stad wil uw auto uit haar wijken weren, dus wordt parkeren in straten pak duurder: “Bezoekers moeten in park-and-ride kiezen voor bus, tram, deelfiets, scooter of step”

15/09/21 00:20 -

Het bewonersparkeren wordt vanaf 4 oktober ingevoerd in de wijk Luchtbal en uitgebreid in de omgeving van de Bredabaan in Merksem. Dit moet het gebruik van de nieuwe park-and-ride stimuleren en ervoor zorgen dat er minder niet-inwoners in de wijken parkeren.


Meer nieuws uit Merksem

FC Moen 3 - SK Nieuwkerke 0

15/09/21 00:20 -

Moen wint met 3-0 van Nieuwkerke ·


Meer nieuws uit Zwevegem

Jensy Christiaens (Sparta Heestert): “De sfeer is goed en we vechten voor elkaar: het plaatje klopt”

15/09/21 00:20 -

Heestert heeft zijn seizoenstart niet gemist. Na de 1-2-overwinning bij Oostnieuwkerke hield Sparta zaterdag tegen Zedelgem op de valreep de drie punten thuis: 2-1.


Meer nieuws uit Zwevegem

Tien maanden met uitstel voor man die partner herhaaldelijk aanpakt (maar koppel is nog altijd samen)

15/09/21 00:20 -

Een 27-jarige man uit Oeselgem is veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel. In een periode van verslaving takelde hij zijn vriendin tot vijf keer toe. Het koppel is nog altijd samen.


Meer nieuws uit Zwevegem

Moeder schrijft brief na diefstal op gedenkplaats voor zoon Sander (18): “Wie zoiets doet, heeft geen verstand”

15/09/21 00:20 -

“Wat voor mensen doen zoiets?” Dat vraagt Sofie Florin uit Heestert zich af nadat een dief een lantaarn en een kerstboom stal op de herdenkingsplaats voor haar zoon Sander (18). De moeder schreef een brief voor de dader. “Besef dat dit een nieuw litteken is op een gekwetst hart.”


Meer nieuws uit Zwevegem

Brecht Ameye (Zwevegem Sport): “De toekomst ziet er niet slecht uit”

15/09/21 00:19 -

Na de nederlaag in Deerlijk reageerde Zwevegem Sport met een klinkende 6-0-overwinning tegen Emelgem-Kachtem.


Meer nieuws uit Zwevegem

Kinderen kunnen hun energie kwijt bij taikwandoclub

15/09/21 00:19 -

Taekwondo Academy Ge-We zet dezer dagen de deuren gratis wagenwijd open voor wie graag eens wil proeven van deze sport. Bruno Graziano vindt het belangrijk dat er een programma op maat van elke deelnemer is. De taekwondoclub is sinds 1977 actief in Wellen en omstreken. Er zijn in de loop der jaren verschillende kampioenen voortgebracht die tot Europees niveau doorgroeiden. “Taekwondo is een dynamische zelfverdedigingssport waarin kinderen hun energie kwijt kunnen. Onder begeleiding van ervaren trainers kan je je fysieke en mentale vaardigheden verder ontwikkelen”, besluit Bruno.


Meer nieuws uit Wellen

Arbeider zwaar verbrand na gaslek tijdens werken in Wellen

15/09/21 00:19 -

Een arbeider heeft maandagvoormiddag zware brandwonden opgelopen bij een gaslek in de Vloeiherkstraat in Wellen. Het ging fout bij het herstellen van een kabelbreuk door een externe firma in opdracht van Fluvius.


Meer nieuws uit Wellen

Arbeider zwaar gewond bij brand tijdens werkzaamheden in Wellen

15/09/21 00:18 -

In de Vloeiherkstraat in het centrum van Wellen is deze middag een gaslek ontstaan tijdens werken. Eén arbeider liep daarbij ernstige brandwonden op en werd met de ambulance afgevoerd.


Meer nieuws uit Wellen

Grootvader van jongen die kabelbaandrama overleefde ondervraagd over ontvoering

15/09/21 00:15 -

De Israëlische politie heeft de grootvader van de zesjarige Eitan, de enige overlevende van het kabelbaandrama in het Italiaanse Stresa bij Lago Maggiore, ondervraagd. Dat meldden Israëlische media dinsdag. Eitan zou door zijn grootvader aan moederskant meegenomen zijn van Italië naar Israël.


Meer nieuws uit Elewijt

Bib viert 40-jarig bestaan met boekenverkoop

15/09/21 00:14 -

De bibliotheek van Tremelo maakte van de Open Monumentendag gebruik om haar veertigjarig bestaan te vieren. In 1926 had architect Fonteyn het gebouw dat oorspronkelijk bestemd was als gemeentelijke meisjesschool, ontworpen. Veertig jaar geleden ging pastoor Ooms er van start met zijn bibliotheek. Zondag werd de verjaardag alvast gevierd met een feestelijke boekenverkoop. Van bij de start kon deze meteen op een groot aantal bezoekers rekenen die door de medewerkers van de bib en de bevoegde schepen Diane Willems (CD&V) ook op een drankje werden getrakteerd.


Meer nieuws uit Tremelo

Streekbierfestival gaat voor corona-light versie

15/09/21 00:14 -

Op zaterdag 25 september wordt in zaal Lindebloesem in Tremelo een aangepaste versie van het jaarlijkse Streekbierfestival georganiseerd.


Meer nieuws uit Tremelo

Ritje met de huifkar als aftrap mobiliteitsweek

15/09/21 00:14 -

In het kader van de Week van de Mobiliteit worden deze week in het Tremelose woonzorgcentrum Damiaan tal van activiteiten georganiseerd. Dat mobiliteit veel gezichten heeft, bleek al meteen bij de aftrap van de week op maandag. Tal van bewoners mochten die dag een 5 km lange rit met de huifkar maken. Alhoewel het niet altijd gemakkelijk was om alle geïnteresseerde in de huifkar te krijgen, was geen moeite te veel om hen toch de kans te geven dit mee te maken.


Meer nieuws uit Tremelo

Iedereen op de hoogte van gevaren dode hoek

15/09/21 00:14 -

De verkeersadviesraad in Tremelo is deze week weer van start gegaan met haar traditionele infosessies over de gevaren van de dode hoek. Waar dit in het verleden vooral gericht was op de leerlingen van de lagere scholen van de gemeente, wil de raad de sessies dit jaar ook aan zo veel mogelijk andere doelgroepen aanbieden. Zo werd de spits op maandag afgebeten door de arbeiders van de gemeentelijke loods. Ook zij begeven zich voor hun werk geregeld op de weg.


Meer nieuws uit Tremelo

WK Wielrennen rijdt door Tremelo

15/09/21 00:14 -

Binnen 2 weken is het zover. Dan komt het WK Wielrennen naar Tremelo. Drie dagen lang kan men de wielrenners door ons dorp zien rijden.


Meer nieuws uit Tremelo

VIDEO. Jetonworp in beeld

15/09/21 00:14 -

De jaarmarkt in Sint-Gillis-Waas lokte heel wat volk naar het centrum. De jetonworp voor de kinderen is ondertussen al een traditie geworden. Marc Marin bracht dit in beeld.


Meer nieuws uit De Klinge

Zelf nieuws voor op Woonplaatsen?