Nieuws uit Vlaanderen

Nieuws uit Vlaanderen

Perentelers met verstomming geslagen

05/12/19 08:17 -

Een nieuwe Europese wet slaat perentelers met verstomming. Omdat de maatregelen tegen het zeer besmettelijke bacterievuur worden opgeheven, komt de export naar China in het gedrang.


Meer nieuws uit Sint-Truiden

Nieuwe stap in realisatie gevangenis: palen en pijlers voor nieuwe brug geplaatst

05/12/19 08:12 -

Aannemers zijn gestart met het plaatsen van palen en pijlers voor een nieuwe brug over de Oude Dender in Dendermonde. Die is nodig voor ontsluiting van de nieuwe gevangenis die op de site Oud Klooster zal worden gebouwd. Nu alle procedureslagen van de baan zijn, houdt niets de eerstesteenlegging nog tegen. Zodra de voorbereidende werken klaar zijn, vermoedelijk in april, kan de bouw van de gevangenis eindelijk starten.


Meer nieuws uit Dendermonde

Onduidelijkheid spreidingsplan parking Puyenbroek De Caluwé dringt aan duidelijkheid te scheppen

05/12/19 08:08 - Kamerlid Robby De Caluwé(Open VLD) vraagt duidelijkheid aan minister De Crem omtrent parking Puyenbroeck in kader van het harde Brexit nood- en circulatieplan. De onveiligheid door mensensmokkelaars en het gebrek aan infrastructurele en politionele capaciteit baart de burgemeester van Moerbeke zorgen. De Caluwé maakte de opmerking waarom het geografisch en infrastructurele interessante vliegveld Ursel niet in het spreidingsplan zit.
Meer nieuws uit Lochristi

Onderzoekers testen anticonceptiepil die je maar één keer per maand moet innemen

05/12/19 08:07 -

Amerikaanse onderzoekers hebben een anticonceptiepil ontwikkeld die je slechts één keer per maand moet innemen. De nieuwe pil zou vrouwen meer controle moeten geven over hun anticonceptie.


Meer nieuws uit Schepdaal

Filterblokkades van gele hesjes in Henegouwen

05/12/19 08:06 -

Gele hesjes hebben donderdagochtend filterblokkades opgesteld op de E19 ter hoogte van de grenspost in Hensies, in Henegouwen.


Meer nieuws uit Waterloo

Nieuw type verkeerslichten voor fietsers geïnstalleerd op gewestweg in Brugge

05/12/19 08:06 -

Donderdagvoormiddag worden de eerste verkeerslichten die fietsers toelaten rechtsaf te slaan bij een rood licht, geïnstalleerd langs een Vlaamse gewestweg. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Het nieuwe licht komt er in Brugge.


Meer nieuws uit Waterloo

Drie krakers gered uit brand in leegstaand gebouw in Anderlecht

05/12/19 08:06 -

De Brusselse brandweer heeft donderdagochtend drie krakers gered uit een brandend gebouw, in de Brogniezstraat in Anderlecht. De drie werden met luchtladders van het dak van het drie verdiepingen tellende gebouw gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Ze waren licht bevangen door de rook en lichtgewond door op het dak te kruipen. Dat meldt de brandweer.


Meer nieuws uit Waterloo

E313 in Beringen deels versperd door gekantelde vrachtwagen geladen met varkens

05/12/19 08:06 -

De E313 in Beringen richting Hasselt en Luik is donderdagochtend versperd geraakt door een gekantelde vrachtwagen. De vrachtwagen was geladen met krengen van varkens. Rond 2.30 uur geraakte de chauffeur met zijn vrachtwagen in de berm waardoor het gevaarte kantelde. Een rijstrook raakte versperd.


Meer nieuws uit Waterloo

Minister weigert vergunning stort Ronse

05/12/19 07:10 -

De omgevingsvergunning voor de exploitatie van een monostortplaats in Ronse blijft geweigerd. Dat besliste Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) woensdag. Het bedrijf bestudeert de beslissing alvorens te reageren.


Meer nieuws uit Ronse

Dokters opereren vrouw onder hypnose: “Ik was op reis in Ibiza en zwom met reuzenroggen”

05/12/19 07:10 -

In Ronse hebben dokters voor de tweede keer een schouderarthroscopie onder hypnose uitgevoerd. Momenteel zijn ze de enige artsen ter wereld die de ingreep op die manier uitvoeren.


Meer nieuws uit Ronse

Opvallende boodschap wijst fietsers op belang van goede zichtbaarheid

05/12/19 07:10 -

Het stadsbestuur wil zo veel mogelijk fietsers bewust maken van het belang van een goede zichtbaarheid tijdens de donkere maanden. Daarom wordt in fluo de boodschap ‘Ben je zichtbaar?’ op de fietspaden gespoten.


Meer nieuws uit Eeklo

Sloop oud zwembad definitief ingezet: “Voor veel inwoners is dit een brok nostalgie. Dat het verdwijnt, voelt wel een beetje vreemd.”

05/12/19 07:10 -

Op de site van het oude zwembad in de Oostveldstraat in Eeklo waren woensdag drie grote kranen in de weer om het te slopen. Dat proces is onherroepelijk ingezet. “Het oude zwembad is één brok nostalgie. Dat het verdwijnt, voelt wel een beetje vreemd.”


Meer nieuws uit Eeklo

Rijrichting omgekeerd, en niemand heeft het gezien (of wil het zien)

05/12/19 07:09 -

Voor de tweede keer dit jaar is in de Spoorwegstraat in Heist-op-den-Berg de rijrichting aangepast. Sinds dinsdag mogen bestuurders de straat niet meer uitrijden in de richting van de Hoge Brugstraat. Eerder dit jaar trad een omgekeerd inrijverbod in voege. Heel wat bestuurders hadden dat woensdagochtend nog niet in de gaten, of ze lapten de regels bewust aan hun laars.


Meer nieuws uit Heist-op-den-Berg

“Dit is een financiële hold-up op de stad Ieper”

05/12/19 07:09 -

De Ieperse oppositie was weinig enthousiast over het nieuwe meerjarenplan. Groen mist sociale vernieuwing, klimaatambitie en een bestuur dat durft te kiezen. CD&V hekelde onder meer de financiën.


Meer nieuws uit Ieper

Brandstichting en drugsproblemen; niemand durft nog in dit parkje te komen

05/12/19 07:09 -

Het parkje in het midden van de Prins Leopoldsquare ligt er ietwat verlaten bij. De voorbije weken werd er aan het paviljoen brand gesticht, schade aangericht en hingen er drugsdealers rond. De buurtbewoners eisen dringend actie.


Meer nieuws uit Brussel

District investeert fors in pleinen en fietspaden

05/12/19 07:08 -

Deze legislatuur ontvangt het district Ekeren net geen 20 miljoen euro aan stedelijke dotaties. “We investeren 14,5 miljoen euro in openbare domeinen, waarvan 1,9 miljoen euro in fietspaden”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA).


Meer nieuws uit Ekeren

Strandbar en veerboot voor recreatiedomein: “Goed voor minder mobiele bezoekers”

05/12/19 07:08 -

Met een volledige nieuwbouw aan de ingang, een strandbar en een veerboot als vervanging van het treintje, investeert het provinciebestuur de komende jaren fors in recreatiedomein De Ster.


Meer nieuws uit Sint-Niklaas

Uitbater kapperszaak heeft geen schrik na kogelinslag: “Maar zoiets verwacht je in Antwerpen, toch niet in Temse”

05/12/19 07:08 -

Een kapperszaak in de Hoogkamerstraat in Temse is in de nacht van dinsdag op woensdag beschoten. De uitbater stelde pas de volgende dag de kogelinslag vast. Hij heeft geen vermoeden wie het op hem gemunt zou kunnen hebben. Het parket onderzoekt de zaak.


Meer nieuws uit Sint-Niklaas

Ramkrakers rijden met gestolen Seat tot in etalage juwelier en steken die daarna in brand

05/12/19 07:07 -

Ramkrakers hebben woensdag een grote hoeveelheid juwelen buitgemaakt bij juwelierszaak Assos in de Hoevenzavellaan in Genk. Met een gestolen Seat reden ze tot in de etalage. De auto vloog daarbij in brand. Uitbater Murat Eren is aangeslagen.


Meer nieuws uit Genk

Minister schort drie miljoen steun voor blikjesfabriek op

05/12/19 07:07 -

Vlaams minister Hilde Crevits schort de beloofde steun van drie miljoen euro voor Benepack Belgium op. Bij de blikjesfabriek werden dinsdag twintig Chinezen zonder werkvergunning opgepakt. Twee van hen zitten nu in een gesloten centrum, de anderen moeten het land verlaten.


Meer nieuws uit Genk

Gemeenteraad wil uitdoofscenario voetbalploeg FC Broekkant herzien: “Niemand heeft last van ons”

05/12/19 07:07 -

Moeten de bijna honderd voetballers van FC Broekkant in Arendonk noodgedwongen stoppen met voetballen? Volgens de huidige regelgeving moeten de clubterreinen uiterlijk in 2026 verdwijnen en plaats maken voor weiden en akkers. Het gemeentebestuur wil daar nu iets aan doen door de ‘doemdatum’ te schrappen uit het ruimtelijk uitvoeringsplan.


Meer nieuws uit Arendonk

Tien jaar na ontmoeting met straatkind heeft Frank opvanghuis klaar: “Betlehem kon ik niet helpen, andere kinderen nu hopelijk wel”

05/12/19 07:07 -

Met een authentieke kerstmarkt wordt er in Otegem dit weekend geld ingezameld voor Ethiopische straatkinderen. De opbrengst van de verkoop van onder meer kerstbomen en handgemaakte spullen gaat naar het project van Otegemnaar Frank Vervaeck.


Meer nieuws uit Zwevegem

Het geheim van kledingzaak Velvet? Instagram, shopavonden en eigen collectie

05/12/19 07:07 -

Kledingzaak Velvet in de Gelmelstraat in Hoogstraten bestaat in 2020 drie jaar. “We proberen ons te onderscheiden van de rest”, zeggen Jenske Pemen en Jan Van Den Langenbergh.


Meer nieuws uit Hoogstraten

Gevangenismuseum zoekt vrijwilligers voor digitalisering

05/12/19 07:07 -

Het gevangenismuseum is op zoek naar vrijwilligers, die willen helpen met het digitaliseren van de informatie over de vroegere landloperskolonies. In de vroegere landloperskolonies van Wortel (Hoogstraten) en Merksplas verbleven vroeger tienduizenden mensen, het archief van hun inschrijvingen wordt nu gedigitaliseerd.


Meer nieuws uit Hoogstraten

FOTO. Otto Maes is de nieuwe kinderburgemeester

05/12/19 07:07 - Tijdens de installatievergadering van de kinderraad in cafetaria Den Babbeleir van het WZC Herfstvreugde legde de nieuwe kinderburgemeester Otto Maes de eed af in handen van burgemeester Conny Moons. Hij wordt bijgestaan door de schepenen Sam Sarens (sport), Thibe Moreau (cultuur), Fee Troch (jeugd), Lenn Heymans (milieu) en Robin Willocx (onderwijs).
Meer nieuws uit Londerzeel

De Sint doet zijn ronde in de gemeente (deel 3)

05/12/19 07:07 - Op zaterdag 30 november trokken de Sint en zijn Pieten in een huifkar door de straten van Steenhuffel, Malderen, Londerzeel Sint-Jozef en Londerzeel. Tijdens hun tocht gooiden de Pieten snoepgoed naar de kinderen. Aan elke kerk werd halt gehouden en kreeg het gezelschap een hartelijk welkom. Omstreeks 14u 30 werd hij opgewacht aan de Sint-Jozefkerk in Londerzeel Sint-Jozef Malderen ( morgen de aankomst in het centrum) .
Meer nieuws uit Londerzeel

Zottegem ook de komende twee jaar ‘Dorp van de Ronde’

05/12/19 07:06 -

Het stadsbestuur van Zottegem heeft een nieuw contract afgesloten met Flanders Classics om in ook in 2020 en 2021 de titel van Dorp van de Ronde te mogen dragen. Net zoals de vorige drie edities in 2017, 2018 en 2019 betaalt Zottegem hier 7.500 euro per jaar voor.


Meer nieuws uit Zottegem

Huis onbewoonbaar na zware dakbrand

05/12/19 07:06 - Een woning in de Sint-Hubertusdreef in Overijse is getroffen door een zware dakbrand. De bewoners waren thuis op het moment van de brand, maar het was niet mogelijk het huis te redden.
Meer nieuws uit Overijse

In dit natuurgebied zijn zowel de Rode Ridder, Suske en Wiske als Jommeke geweest

05/12/19 07:05 -

Wat hebben de Rode Ridder, Suske en Wiske en Jommeke gemeen? Het zijn stripfiguren, en ze zijn allemaal in het Zwin geweest. Het natuurpark stelde daarom een opmerkelijke expo samen met een 25 bestaande stripfragmenten die de geschiedenis van het Zwin tonen. “We waren zelf verrast in hoeveel stripverhalen het park voorkomt”, zegt directrice Ina De Wasch.


Meer nieuws uit Knokke

Outrijve For Life steunt Longfibrose

05/12/19 07:05 -

Op 14 december houden de Outrijvse Moaten hun ‘For Life’ activiteit. Naast een diner met stoofvlees of vol-au-vent, een show is er een afterparty met DJ. “We zijn een buurtvereniging die twee keer per jaar een activiteit organiseert”, zegt voorzitter Patrick Verhelst. “Als goed doel hebben we de Belgische Vereniging Longfibrose gekozen. Onze activiteit is nu al een groot succes want alles is al uitverkocht, de 130 kaarten zijn de deur uit.”


Meer nieuws uit Avelgem

6.000 vogels tentoongesteld tijdens Gouden Ring Show

05/12/19 07:05 -

De 27ste editie van de Gouden Ring Show in de Expo van Roeselare vindt zaterdag en zondag plaats. Zo’n 6.000 vogels zullen het hele weekend lang te bewonderen zijn. Het vernieuwde bestuur verwacht opnieuw duizenden bezoekers.


Meer nieuws uit Roeselare

Komst Sinterklaas in basisschool leert kinderen met vreemde afkomst traditie kennen: “Veel kinderen vielen uit de boot”

05/12/19 07:05 -

In de Stedelijke Basisschool De Brug in Roeselare vond dinsdagochtend een ‘solidaire’ Sinterklaasactie plaats. Sinterklaas kwam langs, zodat hij kennis kon maken met kinderen met een vreemde afkomst. En zij met hem, want vaak hebben ze nog nooit van de Sint en de Zwarte Pieten gehoord.


Meer nieuws uit Roeselare

Broers vechten ruzie uit in rechtbank: “Hij dropte asbest op ouderlijke huis en stal 140.00 euro van onze moeder”

05/12/19 07:05 -

Twee Roeselaarse broers hebben zo hard ruzie dat ze met hun discussie naar de rechtbank zijn gestapt. De rechter moet nu beslissen wie gelijk heeft.


Meer nieuws uit Roeselare

Hof van Wezel verhuist tijdelijk naar heemkring De drie Rozen: “Zelfs de toog van zeven meter verhuist mee”

05/12/19 07:04 -

Om de geplande verbouwing van Hof van Wezel mogelijk te maken, dreigden waard Danny Hazebroek en zijn vaste klanten op straat te belanden. “Gelukkig bood heemkring De Drie Rozen ons tijdelijk onderdak”, zegt cafébaas Danny terwijl hij het bier alweer laat stromen.


Meer nieuws uit Schilde

Export van peren naar China komt in het gedrang door nieuwe Europese wet: “Opnieuw opdoffer voor onze sector”

05/12/19 07:04 -

Een nieuwe Europese wet slaat de Haspengouwse perentelers met verstomming. Omdat de maatregelen tegen het zeer besmettelijke bacterievuur worden opgeheven, komt de export naar China in het gedrang.


Meer nieuws uit Sint-Truiden

Dringende werken kasteel Beauvoorde gestart

05/12/19 07:04 -
Meer nieuws uit Veurne

WZC Ter Linden maakt zonnehoedjes van oude jeansbroeken

05/12/19 07:04 -
Meer nieuws uit Veurne

Moorslede pakt niet uit met prestigeprojecten, maar richt zich op bestaande infrastructuur

05/12/19 07:04 -

Het gemeentebestuur van Moorslede stelde woensdagavond zijn meerjarenplan voor aan de bevolking. De komende jaren investeert het 14,5 miljoen euro. Het bestuur besteedt opvallend veel aandacht aan de renovatie van bestaande gebouwen.


Meer nieuws uit Moorslede

Ex-burgemeester Martine Fournier wordt voorzitter bij Nacht van de OnderMener

05/12/19 07:04 -

Verrassend nieuws. Het comité dat tweejaarlijks de Meense ondernemersprijzen uitreikt tijdens Nacht van de OnderMener heeft een nieuwe voorzitter. En niet zomaar eentje. Veerle Meganck, huidig voorzitter van Unizo Menen, gaf dinsdag de fakkel officieel door aan Martine Fournier.


Meer nieuws uit Menen

Toneelvoorstelling extra spannend voor hoogzwangere Katrijn (28): “Ik hoop maar dat mijn water niet breekt op het podium”

05/12/19 07:03 -

Toneelgroep Horzel, het jongste toneelgezelschap van Lokeren, is in volle voorbereiding voor haar twaalfde productie. Het gezelschap brengt heel wat debutanten op de planken. De hoogzwangere Katrijn Mees (28) is een van debuterende actrices.


Meer nieuws uit Lokeren

Dit is Nellle. En neen, hier staat geen fout

05/12/19 07:03 -

Eindelijk mag hij Nellle heten, Emmanuel Vanlangendonck. In Gent weigerden ze de drie l’en in zijn voornaam, maar een rechter gaf hem gelijk. Volgende week heeft hij eindelijk de naam die hij al 40 jaar ­gebruikt.


Meer nieuws uit Gent

Deze gele doos in koelkast redt levens: hulpverleners moeten meteen kunnen beschikken over vitale informatie patiënt

05/12/19 07:03 -

De stad Gent gaat 3.000 gele ‘brooddozen’ uitdelen aan bejaarden in Ledeberg en omgeving. Bedoeling is dat ze die in hun koelkast stoppen met alle basisinformatie die spoedartsen en andere hulpverleners kunnen nodig hebben in crisissituaties. “We hopen met die dozen levens te redden en tijd te winnen”, zegt schepen van Sociale Zaken Rudy Coddens (SP.A).


Meer nieuws uit Gent

Vzw voor kwetsbare jongeren kost zelf miljoenen: doorlichting toont aan dat amper 46 procent naar activiteiten gaat

05/12/19 07:03 -

Nog niet de helft van de 4 miljoen euro die het stadsbestuur elk jaar in een vzw steekt om kwetsbare Gentse jongeren te helpen, gaat effectief naar activiteiten voor die jongeren. Dat blijkt uit een doorlichting. De interne werking van de vzw kost elk jaar 2 miljoen euro.


Meer nieuws uit Gent

Goedele maakt snijplanken van oude en zieke bomen: “Ik ben voortdurend op zoek naar hout met een verhaal”

05/12/19 07:03 -

De missie van Goedele Pauwelyn: van snijplanken een designobject maken. Liefst door zieke of oude inheemse bomen een tweede leven te geven. Het begon allemaal met een reis door Italië.


Meer nieuws uit Gent

Museumnacht voor het eerst met tien Gentse musea

05/12/19 07:03 -

Met Kunsthal Gent (Caermersklooster) erbij, zetten donderdag tien Gentse musea hun deuren open tot 1 uur ’s nachts. Dat is één museum meer dan vorig jaar. Wie vanavond één of mee musea bezoekt, krijgt een gevarieerd en ludiek programma voorgeschoteld.


Meer nieuws uit Gent

Handelaars laten iconische truck van Coca-Cola halt houden in Halle

05/12/19 07:03 -

De Verenigde Handelaars van Halle kozen een nieuw bestuur. Christine Verhulst wordt de nieuwe voorzitter en volgt Steven Teurlings op. “We willen Halle weer op de kaart zetten als winkelstad met positieve acties en verrassende evenementen”, zegt Verhulst.


Meer nieuws uit Halle

Extra politiepatrouilles in omgeving jeugdverblijfcentrum Horizon sinds komst vluchtelingen

05/12/19 07:03 -

Er zijn maatregelen genomen om de veiligheid in en rond het jeugdverblijfcentrum Horizon te garanderen. De politie patrouilleert extra en er is een toegangscontrole.


Meer nieuws uit Bredene

‘Boze Bart’ gebruikte zelfs in cel cocaïne: “Drugs hebben veel kapotgemaakt”

05/12/19 07:02 -

Bart Goossens (39) gebruikte ook in de gevangenis nog cocaïne. Hij werd één keer betrapt en bestraft, maar probeerde ook daarna via de telefoon nog te regelen dat er cocaïne werd binnengesmokkeld. Dat bleek uit de getuigenis van de politieman die het moraliteitsverlag maakte.


Meer nieuws uit Essen

Appartement aan zee mag je dan toch aftrekken van de belastingen

05/12/19 07:02 -

Wie een appartement aan zee heeft, mag die kosten aftrekken van de vennootschapsbelasting. Zo heeft het hof van beroep van Gent geoordeeld en dat meldt De Tijd op donderdag. De maatregel geldt zelfs als het appartement enkel privé gebruikt wordt.


Meer nieuws uit Meer

Psychiatrisch centrum opent extra afdeling voor crisisopvang

05/12/19 07:02 -

Psychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel opent een extra afdeling voor crisisopvang. Hulpverleners in onze regio merkten dat daar een tekort aan was.


Meer nieuws uit Zoersel

Zelf nieuws voor op Woonplaatsen?