Warning: session_start(): open(/tmp/sess_a3578b90b3f6ab92847bb164c41845e4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/woonplaa/public_html/index.php on line 4

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/woonplaa/public_html/index.php:4) in /home/woonplaa/public_html/index.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/woonplaa/public_html/index.php:4) in /home/woonplaa/public_html/index.php on line 13
Nieuws uit Vlaanderen

Nieuws uit Vlaanderen

Nieuws uit Vlaanderen

Schakelzorgcentrum in Tienen sluit woensdag de deuren

19/05/20 23:17 -

Woensdag sluit het schakelzorgcentrum in Tienen. Het centrum ging anderhalve maand geleden open om coronapatiënten van het ziekenhuis op te vangen die gezond genoeg zijn maar nog niet thuis verzorgd kunnen worden.
Meer nieuws uit Tienen

Veel meer fietsverkeer tijdens coronalockdown

19/05/20 23:17 - Van 4 maart tot 9 mei nam het verkeer op de fietssnelwegen opmerkelijk toe.
Meer nieuws uit Tienen

"We werken uitsluitend met vrijwilligers en de gezondheid van eenieder vinden we erg belangrijk"

19/05/20 23:17 - De Tiense handelszaken ontwaken stilletjesaan uit hun verplichte coronawinterslaap. Maar ze zijn niet alleen, ook vrijwilligers starten hun activiteiten opnieuw op. Zo opende de wereldwinkel in de Beauduinstraat afgelopen zaterdag de deuren.
Meer nieuws uit Tienen

Laadpaal voor elektrische voertuigen in Kumtich

19/05/20 23:17 - Het schepencollege keurde de plaatsing van een laadpaal voor elektrische voertuigen goed.
Meer nieuws uit Tienen

Hoogspanningskabel afgebroken in Tienen

19/05/20 23:17 -

In Tienen is dinsdagnamiddag een hoogspanningskabel afgebroken bij bouwwerkzaamheden onder die kabel. Dat meldt burgemeester Katrien Partyka. De kabel kwam op een bedrijfsgebouw terecht, dat moest ontruimd worden. Intussen heeft de hoogspanningsnetbeheerder de kabel hersteld, aldus nog de burgemeester.


Meer nieuws uit Tienen

Man die in Stekene naar agenten spuwde gedagvaard in snelrecht

19/05/20 23:17 -

Een 26-jarige man is gedagvaard in snelrecht omdat hij herhaaldelijk naar agenten had gespuwd na zijn arrestatie in het Oost-Vlaamse Stekene. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen.


Meer nieuws uit Stekene

Koffiehuis reageert nadat ontbijtactie op Moederdag in het honderd was gelopen: “We wilden iedereen helpen en dat hadden we beter niet gedaan”

19/05/20 23:17 -

Wat een topdag had moeten worden eindigde voor Hilde De Paep en Laura Bryssinck van koffiehuis en broodjeszaak Broodtique zondag op een persoonlijk fiasco. Tal van mensen die een moederdagontbijt bestelden kregen hun ontbijtmand niet of te laat.


Meer nieuws uit Stekene

Eerste contingent van 3.200 mondmaskers maandag bedeeld

19/05/20 23:17 - Gemeentemedewerkers waren maandag al vóór 9 uur de baan op om vanuit de opslagplaats in de sporthal Ommegang de wasbare mondmaskers te bedelen. Dat gebeurt alfabetisch volgens de straatnaam.
Meer nieuws uit Lede

VLS Wonderster prijst begrip van de ouders rond opvangmogelijkheden

19/05/20 23:17 - Beetje onwennig voor sommigen aan de schoolpoort van de Vrije lagere School Wonderster maandag tussen 8 en 8u30. “Eerst handjes ontsmetten en dan naar dat vakje.”
Meer nieuws uit Lede

File aan de schoolpoort Wonderster maar alles verloopt vlot

19/05/20 23:17 - Met de markt die opnieuw opende zag VLS Wonderster zich dinsdagmorgen ook genoodzaakt om voor de nodige reglementaire circulatie te zorgen. Hiervoor werden twee toegangsrijen voorzien, afgebakend met nadar: één voor de kinderen die les krijgen en die via het hek de school betreden en een andere via de deur voor de kinderen die naar de opvang gaan. Dinsdag kwamen de eerste en zesde studiejaren naar school, in totaal 190 leerlingen. Al van in de Kleine Ommegangweg stonden ouders met kinderen aan te schuiven. “Alles is goed verlopen en hierbij wil ik zeker een pluim geven voor de gemeente voor de organisatie,” beklemtoont directrice Els Verbraekel. “We hebben er maar tien minuten langer over gedaan dan gisteren en dit met dubbel aantal leerlingen. Iedereen weet nu hoe het volgende keer moet.”
Meer nieuws uit Lede

Driedubbel aantal bezoekers en tevreden marktkramers

19/05/20 23:17 - Met meer dan 1.300 getelde bezoekers en een 40-tal marktkramers was de nieuw opgestarte dinsdagmarkt een succes. Ook over de verkoop klonken over het algemeen positieve geluiden.
Meer nieuws uit Lede

Is dit de toekomst? Limburg bedrijf ontwikkelt digitale barman voor op café en restaurant

19/05/20 23:16 -

De horeca hoopt ondertussen op een heropening in juni, maar ook daar beseffen ze dat de angst op een coronabesmetting nog aanwezig zal zijn bij de potentiële klanten.
Meer nieuws uit Donk

“Waarom niet onthaasten in onze bubbel aan zee?”

19/05/20 23:16 -

Vorig jaar maakten Eddy en zijn vrouw Lucielle hun levensdroom waar toen ze een eigen stekje kochten aan de kust, in Westende. “Keihard voor gewerkt. En dan steekt het enorm dat we nu al maanden niet naar zee mogen om daar in onze eigen bubbel te gaan onthaasten.”


Meer nieuws uit Donk

Carine en co. kloppen extra uren om noodopvang in Waregemse basisscholen te garanderen

19/05/20 23:16 -

Op vraag van het Waregemse stadsbestuur ondersteunt de vzw Kindercentrum 17 basisscholen op het grondgebied in de noodopvang. De scholen gaven aan die opdracht niet alleen aan te kunnen. “Deze hulp is meer dan welkom”, klinkt het in Desselgem.


Meer nieuws uit Waregem

West-Vlaams asiel stopt met adoptie van honden: “Mensen vragen of ze de dieren na de lockdown mogen terugbrengen”

19/05/20 23:16 -

Dierenopvangcentrum Folyfoot in het West-Vlaamse Waregem stopt met de adoptie van honden. “We zijn het beu dat mensen een hond adopteren enkel en alleen omdat ze zich eenzaam voelen in deze lockdown”, zegt uitbater Jurgen Naert aan VRT NEWS. “Soms vragen ze zelfs of ze de hond na de lockdown mogen terugbrengen. De schaamte voorbij.”


Meer nieuws uit Waregem

Corona maakt zaterdagmarkt nu toch (tijdelijk) verkeersvrij: “Dat werd tijd”

19/05/20 23:16 -

Een verkeersvrije zaterdagmarkt is al jaren een twistpunt in (politiek) Waregem, maar zie: volgende zaterdag is het zover. Dan heropent de wekelijkse markt. Dat er geen auto’s rond de kerk mogen rijden, heeft alles met het coronavirus te maken.


Meer nieuws uit Waregem

Protest tegen komst van 84.000 slachtkuikens: “Wij wonen hier 44 jaar in alle rust en willen dat zo houden”

19/05/20 23:16 -

Het Lommelse Verhoeven LV heeft bij het Meerhouts lokaal bestuur een omgevingsvergunning aangevraagd voor het oprichten en exploiteren van een vleeskippenbedrijf. De aanvraag omvat onder meer de bouw van twee stallen met een capaciteit van tweemaal 42.000 slachtkuikens. Een naaste buur is not amused met die plannen en begon meteen een protestactie.


Meer nieuws uit Meerhout

Veldstraat blijft afgesloten na zware brand

19/05/20 23:16 -

Na de zware brand van zondagavond boven de nachtwinkel blijft de Veldstraat in Meerhout tussen Goorstraat en Markt ook dinsdag afgesloten voor het verkeer. Het pand moet gestut worden en die werken worden dinsdag uitgevoerd. De aanpalende kledingzaak Nuyts Heren blijft tot nader order dicht.


Meer nieuws uit Meerhout

Markt verhuist naar parking Eikenboomlaan

19/05/20 23:16 -

In Meerhout start de wekelijkse markt nog niet deze week wegens Hemelvaart maar op donderdag 28 mei. De markt verhuist wel van locatie naar de ruime parking in de Eikenboomlaan, achter de Sint-Trudokerk.


Meer nieuws uit Meerhout

Planckendael en Zoo tot 1 juni enkel voor abonnees

19/05/20 23:16 -

De dierentuinen mogen weer open op 18 mei. “We zijn superblij”, zegt woordvoerder Ilse Segers van de Antwerpse Zoo en Planckendael. “Het zal onder strikte voorwaarden zijn, maar we ontvangen onze fans met open armen.”


Meer nieuws uit Balen

Brandje in afvalverwerkingsinstallatie: fout gesorteerde batterij vermoedelijk de oorzaak

19/05/20 23:16 -

Bij metaalhandel Werrens op de Industrieweg in Balen heeft het donderdagnamiddag kort gebrand bij een installatie waar pmd-afval wordt verwerkt.


Meer nieuws uit Balen

Fout gesorteerde batterij vermoedelijk oorzaak brand

19/05/20 23:16 -
Meer nieuws uit Balen

Pakawi Park ontvangt 400 bezoekers op eerste dag na coronasluiting

19/05/20 23:16 -

Pakawi Park in Olmen mocht maandag opnieuw bezoekers ontvangen. Wel nam het dierenpark enkele voorzorgsmaatregelen zoals een beperking van het aantal bezoekers en het invoeren van eenrichtingsverkeer in sommige delen van het park.


Meer nieuws uit Balen

Marktleider schenkt wereldwijd pakketjes om te spelen: “Iedereen in isolatie en verdient een beetje ontspanning”

19/05/20 23:16 -

Speelkaarten- en bordspellenproducent Cartamundi uit Turnhout, die ook wereldwijd marktleider is, zet zich in om mensen die tijdens de crisis het hardst getroffen worden, te ondersteunen. Rusthuisbewoners, zieken, kinderen, ouderen en mensen in armoede worden wereldwijd aan het spelen gezet. Ook na corona wil Cartamundi de handen uit de mouwen blijven steken.


Meer nieuws uit Turnhout

Lizzy en Tom trouwen op balkon van stadhuis zodat vrienden mee kunnen genieten: “We hebben er iets speciaals van gemaakt”

19/05/20 23:16 -

Huwen in tijden van corona is geen feestelijke aangelegenheid, maar Lizzy Geyskens en Tom Van Poppel uit Turnhout beleefden zaterdagmiddag toch een speciale bruiloft. Burgemeester Paul Van Miert voltrok de ceremonie immers op het balkon van het stadhuis.


Meer nieuws uit Turnhout

Groep Kenis gaat van start met testritten aan huis

19/05/20 23:16 -
Meer nieuws uit Turnhout

Drukkerijbezieler Karel Van Mierlo overleden

19/05/20 23:16 -

Op 94-jarige leeftijd is vorige week Turnhoutenaar Karel Van Mierlo overleden. Hij raakte bekend als de technisch directeur van drukkerij Van Mierlo-Proost, maar zette zich ook in voor Speelkaartenmuseum.


Meer nieuws uit Turnhout

Oneindig lange aanloop naar bouw van stedelijk plateau: komt er vijftien jaar later eindelijk schot in de zaak?

19/05/20 23:16 -

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) belooft dit jaar 250.000 euro voor een studie voor de aanleg van het stedelijk plateau, ook wel de ondertunneling van een stuk van de ring ter hoogte van het stadspark. Eindelijk.


Meer nieuws uit Turnhout

Berucht koppel uit Kortrijk steelt mondmaskers uit brievenbussen

19/05/20 23:16 -

Een hardleers dievenkoppel uit Kortrijk werd afgelopen weekend voor de zoveelste keer betrapt. Ditmaal waren Danny A. (57) en Nathalie L. (42) mondmaskers uit brievenbussen aan het stelen.


Meer nieuws uit Kortrijk

Fred Hush, 2KG Hoofdvlees, JTOTHEC dj-set, Mr. Brown, winnaars dj@homecontest, Road Rock en Kortrijk Drumt

19/05/20 23:16 - Het programma Sinksen20 is nu volledig met Fred Hush, 2KG Hoofdvlees, JTOTHEC dj-set, Mr. Brown, winnaars dj@homecontest, Road Rock en Kortrijk Drumt. Eerder waren aangekondigd Compact Disk Dummies, Brihang, DJ Lotto, Wim Opbrouck, Allez, Chantez!, Matthias Speybrouck en Klaas Lauwers.
Meer nieuws uit Kortrijk

Jongeren die stelen uit wagens, garage en trein gevat dankzij camera’s

19/05/20 23:16 -

Drie Franse jongeren hielden zaterdagnamiddag een plundertocht in het centrum van Kortrijk. Uit vier auto’s, een garage en zelfs een trein stalen ze tal van waardevolle spullen. Dankzij getuigen en camera’s kon de politie twee van hen inrekenen.


Meer nieuws uit Kortrijk

Interieur Kortrijk jaar uitgesteld

19/05/20 23:16 - Door de uitbraak van het Covid-19 virus, de impact ervan op de internationale interieur- en beurswereld en de uitdagende organisatie van grote events, beslist de Biënnale INTERIEUR haar editie 2020 uit te stellen tot het najaar 2021.
Meer nieuws uit Kortrijk

Vandalen steken autobanden van koppel plat en gooien eieren kapot tegen huizen: “Hoop dat er beelden zijn van de daders”

19/05/20 23:16 -

Vier bewoners uit Bellegem zijn afgelopen weekend slachtoffer geworden van vandalen. Die gooiden ofwel eieren of stenen tegen hun huizen ofwel staken ze hun autobanden plat. De slachtoffers vermoeden dat het om een misverstand gaat van een groep jongeren die het niet zo nauw nemen met social distancing.


Meer nieuws uit Kortrijk

Na 32 jaar neemt Alex De Witte afscheid van de horeca

19/05/20 23:16 -

Een verrassing als een bom in de Wase culinaire wereld: toprestaurant Alex op de Waasmunsterse heide wordt de nieuwe thuishaven van sterrenchef Michiel de Bruyn.


Meer nieuws uit Waasmunster

Landbouwer laat kilometerslang spoor van kippenmest na in Waasmunster, Hamme en Zele

19/05/20 23:16 -

Een landbouwer heeft de brandweer van Hamme en Waasmunster dinsdagavond ongewild met een onaangename klus opgezadeld. Over een afstand van zeker zes kilometer verloor de boer een aanzienlijke hoeveelheid kippenmest, die kwam over het hele traject dat de mestkar had gereden op de rijbaan en het voetpad terecht.
Meer nieuws uit Waasmunster

Els ging op berenjacht in Waasmunster

19/05/20 23:16 - Fotografe Els Van Hoydonck ging op berenjacht door Waasmunster en dat leverde schitterende beelden op! Een hart onder de riem van de vele mensen uit de zorgsector. We geven jullie graag haar fotoreeks mee...
Meer nieuws uit Waasmunster

Dit kapsalon staat klaar om de komende drie weken 500 klanten te ontvangen

19/05/20 23:16 -

De kapsalons maken zich klaar voor de heropening vanaf volgende week. En dat is goed nieuws voor wie dringend af wil van zijn of haar ‘coronakapsel’. Veel kappers passen hun salon aan en organiseren komen en gaan van klanten. Ook in Waasmunster zijn de voorbereidingen volop aan de gang.


Meer nieuws uit Waasmunster

Rotary Waasmunster-Durmeland op de bres in coronatijd

19/05/20 23:16 - Rotaryclub Waasmunster-Durmeland laat zich niet onbetuigd in deze coronatijd. De serviceclub heeft in haar programma van ondersteuning voor sociale doelen enkele initiatieven klaar om zwakkere groepen in de samenleving een duwtje in de rug te geven.
Meer nieuws uit Waasmunster

Wachtrij om over markt te kunnen kuieren

19/05/20 23:16 -

De maandagmarkt op het Armand Reusensplein is er weer. Er stonden net geen vijftig kramen en er werden 150 bezoekers toegelaten. De communicatie gebeurde met schermen. Tijdens de piekmomenten stond er een rij wachtenden.


Meer nieuws uit Brasschaat

Na de kroegentocht nu ook de brouwerijentrek: cafébaas Jasper wandelt land door om bier te proeven

19/05/20 23:16 -

Jasper Vandenhoudt, de cafébaas van De Hopschuur in Bornem vertrok zondagochtend voor een tocht langs brouwerijen waarvan hij het bier aanbiedt in zijn café. Hoe lang de tocht zal duren, hangt onder meer af van datum waarop cafés weer open mogen.


Meer nieuws uit Weert

Lien zoekt vriendelijke dame die haar na haar ongeval op vrijdagavond opgevangen heeft

19/05/20 23:16 - Op vrijdagavond 15 mei werd de 11-jarige Lien uit Tremelo het slachtoffer van een verkeersongeval langs de Tremelobaan in Keerbergen. Wanneer ze in de buurt van frituur Caro iets na 18 uur met haar fiets de straat wilde oversteken, werd ze door een auto aangereden. Lien wil haar graag de dame die haar meteen hierna opving, voor ze met de ziekenwagen naar het ziekenhuis in Bonheiden werd gevoerd, bedanken voor de goede zorgen die ze haar heeft gegeven.
Meer nieuws uit Keerbergen

Bianca Coeckaerts, de held van Lien. En van alle ouders.

19/05/20 23:16 - Wanneer de 11-jarige Lien vrijdagavond langs de Tremelobaan betrokken raakte in een verkeersongeval, wilde ze nadien graag de dame bedanken die haar de eerste zorgen had toegediend. Dankzij de kracht van sociale media werd ze gevonden. Bianca Coeckaerts uit Baal, zelf mama van 3 kinderen en zorgkundige van beroep, vond het maar heel normaal wat ze gedaan heeft. Een kleine geste die een wereld van verschil voor Lien heeft gemaakt.
Meer nieuws uit Keerbergen

Eerste schooldag is goed verlopen op het Sint-Michielsinstituut

19/05/20 23:16 - Vrijdag zijn de leerlingen van het zesde jaar TSO en BSO van het Sint-Michielsinstituut sinds twee maanden weer naar school gegaan. De school had hiervoor tal van veiligheidsmaatregelen getroffen en deze bleken hun doel niet gemist te hebben.
Meer nieuws uit Keerbergen

Pirrewitten verrassen bewoners wzc Damiaan

19/05/20 23:16 -

Maandag hebben de Pirrewitten van Keerbergen twee uur langeen openluchtshow gegeven rondom woon-zorgcentrum Damiaan in Keerbergen.


Meer nieuws uit Keerbergen

Brandweer vist 10 koningspythons uit Dender, dieren wellicht gedumpt door eigenaar

19/05/20 23:15 - Een wandelaar langs het jaagpad aan de Dender in Denderleeuw, ter hoogte van de Kasteelstraat, kon maandagavond zijn ogen niet geloven toen hij in het water een zak vol slangen vond. Hij contacteerde de hulpdiensten en het bleek om koningspythons te gaan.
Meer nieuws uit Denderleeuw

Twee van de tien gedumpte koningspythons overleden: “Ze worstelen met ernstige longaandoeningen, maar hebben nog een kans om te overleven”

19/05/20 23:15 -

Een visser langs het jaagpad aan de Dender in Denderleeuw kon maandagavond zijn ogen niet geloven toen hij aan het wateroppervlak enkele slangen zag verschijnen. Gedumpte koningspythons, zo bleek later.


Meer nieuws uit Denderleeuw

Vlamovenput weer bedreigd

19/05/20 23:15 -

Twee firma’s hebben een nieuwe aanvraag ingediend voor een verdere leemontginning en opvulling in de Vlamovenkouter. Buurtbewoners protesteren daar al jaren tegen. Ook de gemeente adviseerde in het verleden al meermaals negatief.


Meer nieuws uit Denderleeuw

Chocolademysterie krijgt vervolg: na de vervallen repen, nu verse chocolade in de brievenbus

19/05/20 23:15 -

Het mysterie rond de vervallen Galak-chocolade in brievenbussen van een flatgebouw in de Stationsstraat is nog niet opgelost. De firma Nestlé, waaronder het merk chocolademer Galak valt, besloot woensdag als ludieke tegenactie — verse — chocolade in alle bussen te droppen.


Meer nieuws uit Denderleeuw

Deze groene long is opnieuw bedreigd: “Door de coronacrisis wandelen hier veel meer mensen en die willen dit niet zien verdwijnen”

19/05/20 23:15 -

Twee firma’s hebben een nieuwe aanvraag ingediend voor een verdere leemontginning en opvulling in de Vlamovenkouter. Buurtbewoners protesteren daar al jaren tegen. Ook de gemeente adviseerde in het verleden al meermaals negatief.


Meer nieuws uit Denderleeuw

Handelaar Van Landeghemstraat boos: “Mensen geraken hier niet meer”

19/05/20 23:15 -

Luc Vleminckx, uitbater van Willebroeks Poelierke in de August Van Landeghemstraat, maakt brandhout van de coronamaatregelen die de gemeente nam rond ‘veilig winkelen’. Winkelhart, Unizo en gemeente zeggen anderzijds heel veel positiefs te horen.


Meer nieuws uit Willebroek

Zelf nieuws voor op Woonplaatsen?