Warning: session_start(): open(/tmp/sess_2f1c260b4574d4d67d6adf7d968fa565, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/woonplaa/public_html/index.php on line 4

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/woonplaa/public_html/index.php:4) in /home/woonplaa/public_html/index.php on line 4

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/woonplaa/public_html/index.php:4) in /home/woonplaa/public_html/index.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/woonplaa/public_html/index.php:4) in /home/woonplaa/public_html/index.php on line 13
Nieuws uit Vlaanderen

Nieuws uit Vlaanderen

Nieuws uit Vlaanderen

Jos Hellemans keert na een jaar al terug als schepen

21/01/22 19:42 -

Jos Hellemans (CD&V) legt tijdens de gemeenteraadszitting van 31 januari de eed van schepen af.


Meer nieuws uit Duffel

“Advocatenkantoor” stuurt frauduleuze mails rond in naam van de gemeente

21/01/22 19:42 -

In De Pinte circuleren frauduleuze mails waarin een deurwaarderskantoor vraagt om ten gunste van de gemeente een heffing te betalen.


Meer nieuws uit De Panne

Hekwerk rond kerk krijgt opknapbeurt

21/01/22 19:42 -

Een aannemer neemt het historisch hekwerk rond de Sint-Amelbergakerk in Wechelderzande (Lille) onder handen.


Meer nieuws uit Rijsel

Twee Limburgse bedrijven krijgen certificaat ‘Top Employers 2022’

21/01/22 19:41 -

Zowel IT-groep Cegeka als verzekeraar Ethias hebben zopas het certificaat ‘Top Employer 2022’ in ontvangst mogen nemen. Beide bedrijven worden daarmee bekroond voor personeelsbeleid.


Meer nieuws uit Hasselt

Ook in Hasselt blijven zaterdag de deuren van de Lovisa-winkel gesloten: “Hopelijk maakt dit iets los”

21/01/22 19:41 -

Zaterdag blijven de deuren van de 11 Lovisa-winkels in ons land dicht. Ook in de Hasseltse Hoogstraat blijven de 6 personeelsleden thuis. “De omstandigheden waarin we werken, zijn echt niet meer van deze tijd”, zegt storemanager en afgevaardigde van BBTK-Limburg Carolien Theunis.


Meer nieuws uit Hasselt

Internering gevraagd voor Hoeseltse dealer die “pitbull fokte om agenten aan te vallen”

21/01/22 19:41 -

De procureur vraagt de internering voor een vijftiger uit Hoeselt die zich moest verantwoorden voor het dealen van drugs. Toen de politie hem wilde arresteren, haalde hij er zijn pitbull bij.


Meer nieuws uit Hasselt

William Denys maakt beloftendebuut bij continentale Geofco-Doltcini: “Zo’n mooie kans nooit verwacht”

21/01/22 19:41 -

William Denys twijfelde geen moment toen de nieuwe Waalse continentale formatie Geofco-Doltcini aanklopte. “De U23 Road Series worden mijn actieterrein”, zegt de Izegemse eerstejaarsbelofte.


Meer nieuws uit Izegem

Na succesvolle revival: ‘Tien om te zien’ keert ook deze zomer terug

21/01/22 19:41 -

De revival was vorige zomer een groot succes, het mag dus geen verrassing heten dat ‘Tien om te zien’ ook deze zomer weer te zien zal zijn op televisie. Dat meldt VTM. Het legendarische muziekprogramma zal zelfs acht weken lang de tenten opslaan op de zeedijk in Middelkerke.


Meer nieuws uit Middelkerke

Anticonceptiepil voor duiven lijkt aan te slaan: duivenpopulatie met 44 procent afgenomen

21/01/22 19:41 -

De stadsduivenpopulatie in Zele is met 44 procent afgenomen door het project met Vets For City Pigeons. De vogels krijgen eten met daarin een anticonceptiepil verwerkt, zodat ze zich niet kunnen voortplanten.


Meer nieuws uit Zele

Voor PoëzieParkoer 2022 kan men vanaf 27 januari op pad

21/01/22 19:40 -

Naar aanleiding van de jaarlijkse Poëzieweek organiseren de Beerselse Cultuurdienst, Bibliotheek Beersel en Visit Beersel in samenwerking met de gemeenteschool van Huizingen, het Provinciedomein Huizingen, het Sociaal Huis en de Academie Orfeus opnieuw een PoëzieParKoer.


Meer nieuws uit Beersel

Politie pakt drugsdealer op die cocaïne en heroïne verkocht

21/01/22 19:40 -

De lokale recherche van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft dinsdag een drugsdealer op heterdaad betrap tijdens een deal. Dat meldt het Brussels parket vrijdag.


Meer nieuws uit Anderlecht

Brandweer haalt vrachtwagen uit zinkgat

21/01/22 19:40 -

De Brusselse brandweer is vrijdagmiddag moeten tussenkomen voor een vrachtwagen die gekneld zat in de Alphonse Demunterstraat in Anderlecht.


Meer nieuws uit Anderlecht

Wegenwerken aan kruispunt maken omleiding noodzakelijk

21/01/22 19:39 -

Aan het kruispunt dat de Heirebaan en Neuringen verbindt, starten vanaf maandag 24 januari werkzaamheden. Het verkeer moet er een week lang omrijden.


Meer nieuws uit Ninove

Sporthal wordt opnieuw Kleuterparadijs

21/01/22 19:39 -

De sportdienst begint opnieuw met de organisatie van het Kleuterparadijs. Vanaf 26 januari start deze activiteit voor de kleinsten en loopt over acht woensdagnamiddagen. Ze kunnen zich uitleven op een op maat gemaakt parcours in de sporthal aan de Kleistraat.


Meer nieuws uit Aartselaar

Extra toeloop voor laatste dagen zwemmen in oude bad

21/01/22 19:39 -

De sportdienst noteerde de voorbije week opvallend meer personen die de laatste dagen van het oude bad nog een duik in het zwemwater namen. Naast om nostalgische redenen zegt sportschepen Bart Lambrecht (N-VA) dat sommigen blijkbaar nog beurten op hun abonnement hadden staan.


Meer nieuws uit Aartselaar

Corona houdt ook Don Bosco Haacht in de ban: deeltijds afstandsonderwijs ingevoerd

21/01/22 19:39 -

Ook Don Bosco Haacht ontsnapt niet aan de sterke verspreiding van de omikronvariant. Zo merkte de school de voorbije dagen een toenemend aantal besmettingen bij leerlingen en personeelsleden. “Momenteel zitten we aan 15 procent afwezigheden”, aldus directeur Geert Leenknecht. ”Dit is zowel bij de personeelsleden als de leerlingen het geval. En de cijfers gaan voorlopig enkel in stijgende lijn.”


Meer nieuws uit Haacht

Politie haalt opgefokte bromfietsen uit het verkeer

21/01/22 19:39 -

De politie van de zone Meetjesland Centrum heeft een aantal bromfietsen uit het verkeer gehaald omdat na controle bleek dat ze te vlug konden rijden.


Meer nieuws uit Eeklo

Bedrijven slaan handen in elkaar om personeel uit de buurt aan te trekken

21/01/22 19:38 -

De zoektocht naar personeelsleden blijft voor veel bedrijven een lastige taak. Ook in het Waasland zijn bedrijven vaak op zoek naar geschikte kandidaten. Daarom slaan verschillende bedrijven nu de handen in elkaar om met een nieuwe folder op zoek te gaan naar kandidaten die werk zoeken dicht bij huis. “Het idee kwam er begin december, nu stromen er al volop sollicitaties binnen.”


Meer nieuws uit Sint-Niklaas

Motoren brullen zondag voor Dean

21/01/22 19:38 -

Na de twee stille wakes in Sint-Niklaas en Verrebroek voor de vermoorde Dean (4) laten komende zondag naar schatting enkele honderden motorrijders hun motoren brullen als eerbetoon aan de jongen. Dat zal gebeuren om 11.30 uur op de Grote Markt van Sint-Niklaas. De samenkomst is een organisatie van motorclubs Crusaders For Justice, The Original Wingmen en Punishers LEMC Limburg.


Meer nieuws uit Sint-Niklaas

Sint-Niklase longarts werkt mee aan nieuwe therapie om asbestkanker te behandelen: “We leven in de asbesthoofdstad van de wereld”

21/01/22 19:38 -

Goed nieuws voor patiënten met asbestkanker, want de Sint-Niklase longarts Koen Deschepper werkt mee aan een nieuwe therapie om asbestkanker te behandelen. Jaarlijks worden in het Waasland nog altijd heel wat mensen getroffen door deze kanker. Logisch, vindt Deschepper. “Sint-Niklaas is de asbesthoofdstad van de wereld.”


Meer nieuws uit Sint-Niklaas

Iedereen is bang voor volksraadpleging: “Dit zou de mensen tegen elkaar opzetten”

21/01/22 19:38 -

De kogel is door de kerk. Na een debat van vier uur op de extra gemeenteraad voerde het stadsbestuur woensdagavond toch een aantal wijzigingen door aan de eerder goedkeurde plannen rond de herinrichting van de Grote Markt en het wijkcirculatieplan in de Priesteragiewijk. Maar alle politieke partijen kijken nu naar de reacties onder de bevolking en een mogelijk volksraadpleging. “Ik denk niet dat iemand hierop zit te wachten”, klinkt het.


Meer nieuws uit Sint-Niklaas

Beste zorgteam komt uit het Waasland

21/01/22 19:38 -

Het zorgteam van woonzorgcentrum Ten Berge Orelia in Belsele heeft in een wedstrijd voor het beste zorgpersoneel de eerste prijs gewonnen. Het team kreeg zelfs stemmen uit het buitenland.


Meer nieuws uit Sint-Niklaas

Vijftig medewerkers geëvacueerd door brand in koekjesoven

21/01/22 19:37 -

Brandweer Westhoek werd vrijdag om 10 uur opgeroepen voor een industriebrand aan het Jaagpad in Ieper.


Meer nieuws uit Ieper

Helpt de affiche tegen zwerfvuil niet, dan verdwijnt de vuilnisbak

21/01/22 19:37 -

Sluikstorten beperkt zich niet enkel tot het platteland. In de stad duikt soms zwerfvuil op in of bij vuilbakken. Als sensibilisering niet helpt, worden vuilnisbakken weggenomen, zoals recent in de D’Hondtstraat.


Meer nieuws uit Ieper

Hond gedumpt op straat, forellen met ingewanden in gracht... verontwaardigde ‘opruimers’ vragen hogere boetes: “Schandalig wat we nu meemaken”

21/01/22 19:37 -

Een hond uit een wagen gedumpt bij Vlamertinge, tientallen kilo’s opengereten vis bij Boezinge... na de sluikstort van talloze bierblikjes kent het Ieperse platteland nu een nieuw dieptepunt. ‘Afvaldetective’ Stefaan Nevejan is elke dag in de weer om de sluikstorters op te sporen. Samen met een lokale Mooimaker pleit hij voor hogere boetes. “Want wat we nu meemaken is echt schandalig.”


Meer nieuws uit Ieper

Waarom dorp zo treurt om het vertrek van twee geestelijken: “Iedereen kent niet langer iedereen, maar iedereen kent wel pater Luk”

21/01/22 19:37 -

Het geplande vertrek van drie kapucijners blijft de gemoederen in Meersel-Dreef (Hoogstraten) beroeren. André Oomen, oud-medewerker van Gazet van Antwerpen en oud-Drevenier, legt uit waarom het dorp het zo moeilijk heeft met het afscheid van broeder Xavier en pater Luk.


Meer nieuws uit Hoogstraten

Hoe een Limburgse start-up komaf maakt met vieze wc-geurtjes

21/01/22 19:37 -

Ze zijn er bijna klaar mee. Binnen een paar maanden hoopt Dennis Godderie van de Genkse start-up Denck Innovations een eerste productie-exemplaar klaar te hebben van zijn innovatieve wc-bril die vieze geurtjes aanpakt.


Meer nieuws uit Genk

876 boetes op twee trajectcontroles in Genk geseponeerd: “Geen verkeersborden”

21/01/22 19:37 -

De snelheidsovertredingen die tussen 3 en 12 januari vastgesteld zijn met trajectcontroles op de Hoogstraat-Kolderbosstraat-Camerlo en op een deel van de Weg naar As in Genk worden geseponeerd omdat er verkeersborden ontbreken of fout zijn.


Meer nieuws uit Genk

Genkse school doet week de deuren dicht: “Er zijn te veel afwezigen”

21/01/22 19:37 -

De directie van het Sint Jozef-Instituut in Bokrijk heeft vrijdagvoormiddag beslist de school zeker een week te sluiten en tot dan over te stappen op afstandsonderwijs. “We hebben het zolang mogelijk uitgesteld, maar kunnen nu niet anders meer”, zegt directeur Bea Bijnens.


Meer nieuws uit Genk

Genk seponeert honderden snelheidsovertredingen

21/01/22 19:37 -

In Genk worden 876 boetes geseponeerd. Het gaat om overtredingen van twee van de in totaal elf trajectcontroles die sinds kort in Genk gelden op lokale wegen. Het parket gaat niet akkoord met de boetes omdat de vaststellingen niet rechtsgeldig gebeurd zijn. Betaalde boetes zullen teruggestort worden. De stad Genk, die samen met de politie Carma zelf de uitbating van de trajectcontroles doet, brengt enkele aanpassingen aan en voorziet de nodige signalisatieborden. Eén trajectcontrole werkt al opnieuw, de tweede volgt aanstaande maandag.


Meer nieuws uit Genk

Brussels Gewest beschermt opnieuw art-decohuis

21/01/22 19:37 -

Het Brussels Gewest heeft het art-decohuis in de Paul Deschanellaan 20 in Schaarbeek beschermd. Het huis verkeert in perfecte staat en is een opmerkelijke en bijzonder representatieve getuige van de Brusselse art-decostijl.


Meer nieuws uit Brussel

Fiets- en voetgangersbrug wordt over Brusselse Ring geplaatst: drie weekends hinder

21/01/22 19:37 -

Zaterdagavond om 21 uur start De Werkvennootschap met het plaatsen van een fiets- en voetgangersbrug over de Brusselse Ring en de Woluwelaan (R22). Dat meldt De Werkvennootschap vrijdag. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, werkt de aannemer in drie fases, die allemaal tijdens de nacht plaatsvinden.


Meer nieuws uit Brussel

PVDA en Geneeskunde voor het Volk willen lagere energiefactuur

21/01/22 19:37 -

Donderdagavond hebben de PVDA en Geneeskunde voor het Volk het Gemeenteplein in Sint-Jans-Molenbeek verlicht met kaarsen om een grote ‘6%’ te vormen. Daarmee willen ze de politiek eraan herinneren dat het tijd is om iets te doen aan de hoogoplopende energierekeningen. “Energie is een basisbehoefte en wordt momenteel belast tegen hetzelfde tarief als kaviaar”, vertelt Patricia Polanco, verantwoordelijke van de plaatselijke afdeling van de PVDA.


Meer nieuws uit Brussel

Brussels versterkt zich met Anthony Chada en Ivan Karacic

21/01/22 19:37 -

Brussels versterkte zich met Anthony Chada en Ivan Karacic. Ze worden in de bekerwedstrijd tegen Aalst meteen voor de leeuwen geworpen.


Meer nieuws uit Brussel

MIVB-werknemer die bijna-dodelijke duw in Brusselse metro filmde, krijgt sanctie

21/01/22 19:37 -

De werknemer van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB die beelden had gefilmd waarop de doodslagpoging van vorige week in het metrostation Rogier te zien is, heeft een sanctie gekregen. Dat heeft MIVB-woordvoerster Françoise Ledune vrijdag bevestigd, nadat Sudinfo daarover bericht had.


Meer nieuws uit Brussel

Graffiti op Bergwijkbrug krijgt navolging: “Splinternieuw en nu al beklad, doodjammer”

21/01/22 19:36 -

Een maand nadat de gloednieuwe Bergwijkbrug over de Ringvaart in Merelbeke werd geopend, is een van de muren onder de brug al beklad met graffiti. De graffititekening kreeg intussen al navolging. Wie de tekeningen gaat verwijderen (en dat zal bekostigen), is nog niet duidelijk.


Meer nieuws uit Merelbeke

Kerkelei wordt definitief een schoolstraat

21/01/22 19:36 -

De Kerkelei in Wilrijk is sinds december 2020 een tijdelijke schoolstraat. Dat proefproject werd in samenspraak met het district en Parkschool Ieperman positief geëvalueerd. Daarom wordt de schoolstraat nu permanent ingevoerd. Dat betekent dat de straat door een gemachtigd opzichter of vrijwilliger ter hoogte van de Steytelincklei wordt afgesloten vlak voor en vlak na de schooluren. Voetgangers, fietsers en speed pedelecs kunnen de schoolstraat nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd. Die ingreep moet de verkeersveiligheid aan de school en in de buurt verbeteren.


Meer nieuws uit Wilrijk

Twee keer nummerplaten gestolen in Lommel

21/01/22 19:36 -

Vrijdagochtend is bij de politie een diefstal van nummerplaten gemeld. De feiten gebeurden op de Leuken in Lommel-Barrier. Donderdag in de vooravond draaide een dief in de Stationsstraat ook al nummerplaten van een voertuig af.  


Meer nieuws uit Lommel

Verdachte figuur betrapt aan tuinhuis in Lommel: man springt over de omheining

21/01/22 19:36 -

Bij de politie is donderdag de melding binnengekomen dat op de Luikersteenweg een man in een tuinhuisje probeerde in te breken. Het was de bewoonster die thuiskwam, die de man rond 19.30 uur zag staan en alarm sloeg. De man sprong over de omheining en verdween. Een patrouille van de politie leverde ook niets op. Er werd niets gestolen. 


Meer nieuws uit Lommel

Inschrijvingen Grabbelpas gaan van start

21/01/22 19:36 -

De inschrijvingen voor de activiteiten van Grabbelpas en opvang in de kinderclub tijdens de krokusvakantie in Vosselaar starten op maandag 24 januari.


Meer nieuws uit Vosselaar

Veel minder deelnemers aan eindejaarsactie Unizo

21/01/22 19:36 -

Wegens corona was er ook dit jaar geen grote trekking van de jaarlijkse eindejaarsactie van zelfstandigenorganisatie Unizo. Het werd een bescheiden editie en daarenboven bleek het aantal deelnemers aan de actie veel lager dan de voorbije jaren. Het gebruik van de spaarkaarten met stempels van vier verschillende handelaars bleek in coronatijden niet evident, zo moest ook het bestuur vaststellen.


Meer nieuws uit Erpe-Mere

Acht medewerkers in woonzorgcentrum vallen uit na coronabesmetting

21/01/22 19:36 -

Ook het woonzorgcentrum in Arendonk is getroffen door corona en kampt met uitval van personeel. “Acht medewerkers zijn op dit moment inactief omwille van een coronabesmetting”, bevestigt directeur Sandrine Meynendonckx van Woonzorggroep Arendonk (WZGA).


Meer nieuws uit Arendonk

Concert van Therapy? uitgesteld naar juni

21/01/22 19:35 -

Het al eerdere door corona uitgestelde concert in Hamont van Therapy? wordt opnieuw verplaatst naar 10 juni. De aangekochte tickets blijven geldig.


Meer nieuws uit Hamont

Voorlaatste fase werkzaamheden Sint-Niklaasstraat start maandag

21/01/22 19:35 -

Vanaf maandag 24 januari starten aannemers met de vernieuwing van de nutsleidingen in de Sint-Niklaasstraat tussen het kruispunt van de Laarstraat met de Baarstraat en het kruispunt met de Doornstraat in Sint-Gillis-Waas. Een deel van de straat zal daardoor afgesloten worden. Er wordt een omleiding voorzien in beide richtingen. Het einde van deze vierde fase van de werkzaamheden is voorzien voor begin maart. Daarna volgt nog een vijfde en laatste fase waarin het deel in de Sint-Niklaasstraat tussen de Doornstraat en de Parkstraat een de beurt komen.


Meer nieuws uit De Klinge

Broer van Dave De Kock reageert geschokt na dood Dean (4): “Als hij dit gedaan heeft, is levenslang zijn verdiende loon”

21/01/22 19:35 -

“Wij worden op sociale media door veel mensen mee geviseerd als schuldige, terwijl wij even gechoqueerd zijn als iedereen.” De broer van Dave De Kock (34) hoopt dat de politie snel duidelijkheid heeft over wat er precies met kleuter Dean (4) is gebeurd. “Als mijn broer dit gedaan heeft, dan zal hij wellicht levenslang krijgen, en dan is dat zijn verdiende loon.”


Meer nieuws uit De Klinge

Vriendin van Dave De Kock blijft in de cel, “maar houdt haar onschuld staande”

21/01/22 19:35 -

R. W., de 25-jarige Nederlandse vriendin van Dave De Kock, blijft in de cel voor haar mogelijke betrokkenheid bij de dood van de kleine Dean Verberckmoes (4). Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist. Ze werd aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen. De vrouw houdt haar onschuld staande, zegt haar advocaat.


Meer nieuws uit De Klinge

Rolstoelgebruikers kunnen volgens Vooruit te weinig gebruikmaken van openbare ruimte: “Dringend nood aan toegankelijkheidsbeleid”

21/01/22 19:35 -

Oppositieraadslid Louie Van Rijsselberge (Vooruit) vindt dat de stad Zottegem dringend werk moet maken van een toegankelijkheidsbeleid, waarbij rolstoelgebruikers letterlijk en figuurlijk een plaats krijgen. Hij pleit alvast voor rolstoelvriendelijke picknicktafels.


Meer nieuws uit Zottegem

Mieke (36) verkozen tot ‘Nurse of the Year’: “Een overwinning voor ons hele team”

21/01/22 19:35 -

“Een gepassioneerde teamplayer”, dat is in het kort waarom de jury van de ‘Nurse of the Year’-verkiezing Mieke Van De Ponseele (36) uit Deftinge, werkzaam in het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem, verkoos tot laureaat. Opvallend, vorig jaar won haar collega Valérie De Bourdeaud‘huy de verkiezing. En ook zij woont in Lierde.


Meer nieuws uit Zottegem

Plannen voor tien nieuwe kmo-units naast Casino Gompel

21/01/22 19:35 -

Projectontwikkelaar Smets Investmaatschappij heeft een vergunningsaanvraag ingediend voor de realisatie van tien kmo-units naast het Casino van Mol-Gompel. Het gemeentebestuur organiseert van 24 januari tot en met 23 februari een consultatieronde om inwoners te informeren en te peilen naar opmerkingen vanuit de buurt.


Meer nieuws uit Mol

Laatste applaus in volle kathedraal voor kasteelheer die in eigen gracht verdronk

21/01/22 19:34 -

In de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal vond deze voormiddag de uitvaartplechtigheid plaats van Leo de Haas, de zakenman die vorige week onverwacht overleed op zijn kasteeldomein in Wijnegem.


Meer nieuws uit Wijnegem

Zelf nieuws voor op Woonplaatsen?