Nieuws uit Vlaanderen

Nieuws uit Vlaanderen

Juwelier Van Bruggen verdwijnt na 65 jaar uit straatbeeld

28/02/21 23:40 -

Peter Van Bruggen is begonnen met de uitverkoop in zijn juwelierszaak in de Korte Gasthuisstraat in Turnhout. De gedwongen coronasluitingen vorig jaar deden hem nadenken en uiteindelijk een knoop doorhakken.


Meer nieuws uit Turnhout

65.000 senioren ontvangen gele doos voor medische informatie

28/02/21 23:40 -

In 21 gemeenten van het arrondissement Turnhout deelt het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie (RPO) Kempen gele dozen uit aan 65-plussers. Daarin vinden hulpverleners snel de nodige gegevens over de persoon bij een noodsituatie.


Meer nieuws uit Turnhout

DocAtlas verlaat ’t Steentje voor de Warande: “Bib is ideale plek voor deze organisatie”

28/02/21 23:40 -

Het stadsarchief is zo goed als verhuisd, bij documentatiecentrum docAtlas worden de laatste dozen dichtgeplakt, in de bibliotheek zijn de eerste afdelingen leeg. Na een uitstel van drie weken zit de verhuizing naar de Warande helemaal op schema.


Meer nieuws uit Turnhout

Na de Madelon mag ook het normale leven terugkeren naar het Zegeplein

28/02/21 23:40 -

De Madelon is terug. Nu is het alleen nog wachten op versoepelingen. Die zijn noodzakelijk om van het plein weer een bruisende ontmoetingsplek te maken. “Dat verdient het Zegeplein”, zegt Farid Elhamchaoui, die zich er al bijna veertien jaar thuis voelt.


Meer nieuws uit Turnhout

Stad gaat parkeerbeleid herbekijken: “Beginnen met een wit blad”

28/02/21 23:40 -

De stad Tienen gaat opnieuw de markt op voor haar parkeerbeleid. Sinds ongeveer 20 jaar staat de firma Apcoa in voor het parkeerbeheer in de suikerstad.


Meer nieuws uit Tienen

VIDEO. Zondagsmis uit de Sint-Germanuskerk

28/02/21 23:40 -

Ook deze zondagsmis werd vooraf zonder publiek opgenomen volgens de coronaregels.


Meer nieuws uit Tienen

Gymclub leert kinderen tricks van parkour

28/02/21 23:40 -

Gymclub Tienen (Tennisstraat 3) organiseert een sportkamp rond de beginselen van parkour of freerunning.


Meer nieuws uit Tienen

Chiroafdelingen zetten foto’s op kalenders en koekjesdozen

28/02/21 23:40 -

Chiroafdelingen van Tienen (‘t Klontje), Hoegaarden, Budingen en Roosbeek lanceren een onlineverkoop van gadgets en gebruiksvoorwerpen. Het chirogewest Suikerspin coördineert.


Meer nieuws uit Tienen

Vijftig jaar geleden: de eerste steen van het eerste Huis in de Stad

28/02/21 23:40 -

In maart 1971 werd de eerste steen gelegd van het gezinsvervangend tehuis “Huis in de Stad” aan de Hamelendreef. Toen een nationale primeur.


Meer nieuws uit Tienen

Huisvuilzakken kan je (eindelijk) omruilen

28/02/21 23:40 -

Wie nog oude witte restafvalzakken op overschot heeft kan die van 1 tot en met 31 maart ruilen. Geld krijg je niet terug.


Meer nieuws uit Kortrijk

Sien Devliegher (Kortrijk): “Castors was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot”

28/02/21 23:40 -

Kortrijk Spurs was tegen competitieleider Castors Braine duidelijk een maatje te klein: 59-111. “We speelden nochtans geen slechte partij”, reageerde Sien Devliegher.


Meer nieuws uit Kortrijk

Matras vat vuur in woning

28/02/21 23:40 -

In een woning in de Vaartstraat 98 in Kortrijk ontstond zondagavond brand in de slaapkamer. Een matras vatte vuur.


Meer nieuws uit Kortrijk

Nu ook in Leopoldsburg: alle vaccinatiecentra in Limburg zijn opgestart

28/02/21 23:40 -

In Leopoldsburg is vrijdag in de voormalige Mil Shop het laatste Limburgse vaccinatiecentrum opgestart. Inwoners van Leopoldsburg en Ham kunnen hier terecht. Mieke Senica (37) uit Kwaadmechelen kreeg de eerste prik.


Meer nieuws uit Leopoldsburg

Ooit liet bekende textielfamilie voetwegen afsluiten, nu is hun achtertuin toegankelijker dan ooit

28/02/21 23:40 -

Een fotozoektocht met vertrek aan de Sint-Jan Baptistkerk in de parochie Ruiter is voor Toerisme Waasmunster meteen ook de lancering van een nieuwe wandelroute door een stil agrarisch landschap, bossen en heide. Met de paden rond het domein Oud Vliegveld als extra pigment, in de achtertuin van de bekende textielfamilie De Clerck.


Meer nieuws uit Waasmunster

Gewapende overval op apotheker: daders maken paar honderden euro’s buit

28/02/21 23:40 -

Twee gewapende mannen hebben vrijdag kort na 17 uur apotheek Thuysbaert op de Vierschaar in Waasmunster overvallen. De daders hadden eerst geprobeerd om de apotheek aan de overkant van het plein te overvallen, maar die poging mislukte.


Meer nieuws uit Waasmunster

Natuurgidsen zorgen voor een educatieve bubbelwandeling

28/02/21 23:40 -

De natuurgidsen van de Vereniging voor Milieueducatie van de Provincie Antwerpen (VMPA) zitten al een hele tijd op non-actief. Daarom stippelden ze een educatieve wandeling uit die men met het gezin kan maken.


Meer nieuws uit Brasschaat

Jeugd Verbroedering Balen bouwt provinciale werking uit

28/02/21 23:40 -

De jeugdafdeling van voetbalclub Verbroedering Balen timmert verder aan de weg naar succes. Zo heeft de club een provinciaal label behaald, waarmee ze in elke jeugdcategorie een ploeg op provinciaal niveau kunnen laten spelen.


Meer nieuws uit Balen

Joggers, lopers en sprinters krijgen atletiekpiste in kunststof: “Op huidige baan mogen geen wedstrijden meer plaatsvinden”

28/02/21 23:39 -

Tegen de zomer beschikt Stekene over een nieuwe atletiekpiste. De sintelbaan wordt vervangen door een volwaardige kunststofpiste.


Meer nieuws uit Stekene

Kartel BHG vraagt aanleg van parking in Doelstraat

28/02/21 23:39 -

Kartel BHG is blij dat Circus Ronaldo de oude Cinema Rex in de Stationsstraat in Berlaar gekocht heeft. De oppositiepartij vraagt wel om tijdig in bijkomende parkeergelegenheid te voorzien.


Meer nieuws uit Berlaar

Schoonheidsspecialiste Frieda (60) popelt om weer te openen: “Nog nooit zo lang de deuren gesloten. Zelfs na keizersnede stond ik er na drie weken weer”

28/02/21 23:39 -

Al meer dan veertig jaar werkt Frieda Bogaerts (60) uit Keerbergen als schoonheidsspecialiste. Nog nooit heeft ze haar deuren zo lang moeten sluiten. “Zelfs na mijn keizersnede werkte ik na 3 weken al terug.”


Meer nieuws uit Keerbergen

Brand in GFT-bak

28/02/21 23:39 -

De brandweer moest zaterdagavond omstreeks 17.30 uur uitrukken voor een brand in een tuinhuis op het Doleegplein in Heverlee. Een GFT-bak die daar stond had vuur gevat. Dat was het gevolg van enkele onvoldoende afgekoelde sintels van een kachel die de bewoner in de bak had gegooid.


Meer nieuws uit Leuven

Minckelersstraat is verkeersdrukte beu: “Plannen voor bustraject gaan onze draagkracht te boven”

28/02/21 23:39 -

De bewoners van de J.P. Minckelersstraat maken zich grote zorgen over de leefbaarheid van hun straat. Het stadsbestuur heeft plannen om die opnieuw in te richten voor de aanleg van een drukke buslijn. “De situatie is er ronduit gevaarlijk voor voetgangers, fietsers en bewoners”, klinkt het.


Meer nieuws uit Leuven

Natuurpunt maakt de Geelstervallei toegankelijker met knuppel- en boomstronkenpad

28/02/21 23:39 -

In de buurt van het Boshuis in natuurgebied Geelstervallei is Natuurpunt gestart met de aanleg van een knuppel- en boomstronkenpad, gemaakt van boomstammen, boomstronken en takken.


Meer nieuws uit Lede

Na zoveelste blunder: gemeente verkoopt tegels van ingezakte terrassen in domein Mesen

28/02/21 23:39 -

Geen ruimte om te stockeren en niet geschikt om te plaatsen op tegeldragers. Dat is de reden waarom de gemeente 750 vierkante meter tegels van het ingezakte Zuiderterras en het Hollands paviljoen in domein Mesen te koop aanbiedt.


Meer nieuws uit Lede

Nazareth herdenkt grootste verkeersramp ooit in België: “Die dag veranderde voorgoed ons leven”

28/02/21 23:39 -

25 jaar geleden verraste een plotse mistbank honderden bestuurders op de E17 ter hoogte van Nazareth. De kettingbotsing eiste een zware tol: tien mensen verloren het leven, meer dan honderd raakten gewond. Een kleine delegatie trok naar de plek waar het drama gebeurde voor een sereen herdenkingsmoment.


Meer nieuws uit Deinze

268 van de 4.285 gecontroleerde voertuigen rijden te snel op Verkeersveilige Dag

28/02/21 23:39 -

Op vrijdag 26 februari vond de 25ste editie plaats van de Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen. In de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem gingen 268 van de 4.285 gecontroleerde voertuigen en chauffeurs in de fout.

“Het gaat om 6,25 procent van alle chauffeurs en dat is ongeveer 3 procent minder dan over de ganse provincie”, zegt commissaris Jana De Wulf. “De snelheidscontroles werden uitgevoerd tussen 6 en 21 uur in de Oudenaardsesteenweg in Petegem, op de N43 in Zulte, op de Gaversesteenweg in Petegem, Vaart Links en de Biebuyckstraat in Deinze en de Grote Baan in Lievegem. Tezelfdertijd werden ook 40 ademtesten afgenomen. Slechts één persoon blies positief. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Verder werden nog 10 andere pv’s uitgeschreven. Die waren bestemd voor chauffeurs die niet in het bezit waren van een geldig rijbewijs, verzekering of keuringsbewijs. 1 pv betrof het overschrijden van de tonnagebeperking. (John De Vlieger)


Meer nieuws uit Deinze

Houtvuur veroorzaakt brand in bijgebouw

28/02/21 23:39 -

Zaterdagnamiddag rond 15.30 uur brak brand uit in een bijgebouw van een woning in de Wierookstraat 10 in Meigem. De brandweer van Deinze zone Centrum kwam ter plaatse en had het vuur direct onder controle. Vermoedelijk is een houtvuur de oorzaak van de brand. Bijkomend probleem was wel dat boven het gebouw een hoogspanningslijn loopt. Er was wel rookschade.


Meer nieuws uit Deinze

Westerlo een maatje te groot voor SK Deinze

28/02/21 23:39 -

Sk Deinze hoopte revanche te nemen voor een eerdere, zware nederlaag in Het Kuipke, maar kreeg op zondagavond nog een zwaarder pak voor de broek. Het was geen partij voor een flukse thuisploeg.


Meer nieuws uit Deinze

Sander Armée reed voor de eerste keer Omloop Het Nieuwsblad: “Stevige training met het oog op Parijs-Nice”

28/02/21 23:38 -

Elf jaar maakt Sander Armée (35) uit Herent al deel uit van het profpeloton, maar nog nooit stond hij aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad. Tot zaterdag. Als het erop aankomt de ploeg te depanneren, dan staat modelploegmaat Armée altijd op de eerste rij.


Meer nieuws uit Herent

Meer dan de helft van gloednieuwe serviceflats in residentie Alex is al verkocht

28/02/21 23:38 -

Op de site waar vroeger sporthal Van Cauteren en jeugdhuis Redekiel huisden, opende residentie Alex de deuren. Het complex biedt ruimte aan 62 serviceflats, waarvan er al 35 verkocht zijn.


Meer nieuws uit Maldegem

Herk-de-Stad zoekt vrijwilligers voor vaccinatiecentrum

28/02/21 23:38 -

Het stadsbestuur van Herk-de-Stad is op zoek naar vrijwilligers om een handje toe te steken in het vaccinatiecentrum. Dat is voor inwoners van Herk-de-Stad gevestigd in de Grenslandhallen in Hasselt.


Meer nieuws uit Donk

Rode vuilniszakken toegelaten tot einde 2021

28/02/21 23:38 -

De vuilniszakken in de bordeauxrode kleur mag je tot einde december 2021 blijven gebruiken. Dat heeft het stadsbestuur van Herk-de-Stad meegedeeld.


Meer nieuws uit Donk

Andere openingsuren recyclagepark Herk-de-Stad

28/02/21 23:38 -

In het recyclagepark van de intercommunale Limburg.net in Herk-de-Stad gelden vanaf nu andere openingsuren.


Meer nieuws uit Donk

Onaangekondigde werken sturen ochtendspits in Waregems centrum in de war

28/02/21 23:38 -

Vrijdagmorgen draaide de ochtendspits helemaal in de soep in en rond de Putmanstraat, in het centrum van Waregem. Oorzaak waren onaangekondigde werken in opdracht van De Watergroep.


Meer nieuws uit Waregem

Angelo Gaytant (Zulte Waregem): “Deze stuntzege zorgt voor een enorme boost”

28/02/21 23:38 -

Zulte Waregem zorgde vrijdagavond in de uitmatch tegen AA Gent voor een sportieve revanche door met 0-1 te gaan winnen. De 0-3-nederlaag uit de heenmatch is meteen uitgewist.


Meer nieuws uit Waregem

Nina Marcou (Waregem): “We verloren de pedalen en vooral Miete Celus deed ons pijn”

28/02/21 23:38 -

ION Waregem slaagde er zaterdag niet in om de drie punten thuis te houden tegen staartploeg Lummen: 69-80.


Meer nieuws uit Waregem

Gemeente werkt aan betere toegankelijkheid bushaltes

28/02/21 23:38 -

De gemeenteraad engageert zich om de toegankelijkheid van de bushaltes van De Lijn te verhogen. Kalmthout onderschrijft hierbij het masterplan toegankelijkheid.


Meer nieuws uit Kalmthout

Spring Challenge serveert fietsroutes met knipoog naar voorjaarskoersen

28/02/21 23:38 -

Event- en marketingbureau Count Me In lanceert fietsroutes met een stevige knipoog naar de voorjaarsklassiekers.


Meer nieuws uit Kalmthout

Wildebeekstraat vanaf 1 maart voorrangsweg

28/02/21 23:37 -

Vanaf 1 maart wordt de Wildebeekstraat in Welle een voorrangsweg. Dit betekent dat het verkeer op de Wildebeekstraat niet langer voorrang moet geven aan de zijstraten. Vanaf 1 maart zullen verkeersborden de nieuwe voorrangsregeling aanduiden.


Meer nieuws uit Denderleeuw

VBS Welle twee keer in de prijzen bij carnaval-knutselwedstrijd

28/02/21 23:37 -

Het eerste leerjaar en het derde leerjaar van de Vrije Basisschool in Welle hebben gewonnen in hun categorie van de knutselwedstrijd die het carnavalscomité Denderleeuw organiseerde als alternatief voor de afgelaste kinderstoet. “Meer dan 50 klassen sprongen op de kar, wat betekent dat meer dan 1.000 leerlingen aan het knutselen en tekenen sloegen”, zegt Petra Praet van het carnavalscomité. “We hebben superleuke creaties gezien. Een jury koos in vijf categorieën een winnaar, die klas won een Denderleeuwbon van 50 euro.” VBS Welle viel twee keer in de prijzen: het eerste leerjaar won met hun gekke ballonnenmannetjes en het derde leerjaar met hun roze carnavalsaffiche met veel confetti.


Meer nieuws uit Denderleeuw

Grootschalig renovatieproject baart ook gemeentebestuur zorgen: “Dit hakt in op het persoonlijk leven van veel wijkbewoners”

28/02/21 23:37 -

Het gemeentebestuur van Denderleeuw is niet opgezet met de aanpak van sociale huisvestingsmaatschappij Dewaco bij de geplande renovaties in de wijk Hemelrijk. “Men gaat te licht over de sociale impact van dit project”, reageert schepen Jan De Nul (CD&V).


Meer nieuws uit Denderleeuw

Advocaat Walter Van Steenbrugge en Dender wachten op uitspraak van het BAS: “Gelijk hebben is één zaak, nu graag ook gelijk krijgen”

28/02/21 23:37 -

Na een vurig pleidooi van advocaat Walter Van Steenbrugge is het voor FCV Dender nu wachten op een uitspraak vanwege het BAS aangaande de eis op een minicompetitie. Zowel de KBVB als Voetbal Vlaanderen werden gedagvaard.


Meer nieuws uit Denderleeuw

Fietsbieb geeft kinderfietsjes nieuw leven

28/02/21 23:37 -

Nadat corona vorig jaar stokken in de wielen van de opening stak, zet de Fietsbieb van Ternat op zaterdag 27 februari de deuren open. Kinderen tussen twee en twaalf jaar kunnen er terecht om een fiets te huren voor 20 euro per jaar.


Meer nieuws uit Ternat

Maximum 30 km per uur in centrum blijft: “De enige optie om de verkeersveiligheid te verhogen”

28/02/21 23:37 -

De tijdelijk ingevoerde zone 30 in een groot deel van het centrum van Ternat wordt definitief. Die beslissing nam de gemeenteraad. N-VA en Open VLD stemden tegen.


Meer nieuws uit Ternat

Gemeentescholen blijven dicht door sterke stijging van coronabesmettingen bij kinderen

28/02/21 23:37 -

Omdat het aantal coronabesmettingen bij kinderen in Ternat fel is gestegen, besliste het gemeentebestuur om de gemeentelijke basisscholen De Kiem Lombeek en De Kiem Wambeek tijdelijk te sluiten.


Meer nieuws uit Ternat

Uitbraak in Ternat: twee basisscholen dicht, ook buitenschoolse activiteiten geschrapt

28/02/21 23:37 -

Twee gemeentelijke basisscholen in de Vlaams-Brabantse gemeente Ternat sluiten de deuren, nadat er verschillende coronabesmettingen zijn vastgesteld. 500 leerlingen krijgen alvast tot en met woensdag 10 maart afstandsonderwijs. Ook de buitenschoolse activiteiten in de gemeente zijn geschrapt, meldt het gemeentebestuur.


Meer nieuws uit Ternat

Start van Fietsbieb loopt op wieltjes

28/02/21 23:37 -

Op de openingsdag van de Fietsbieb van Ternat werden negen fietsjes uitgeleend. Het nieuwe initiatief geeft inwoners de kans om hun kinderen te laten fietsen zonder daar veel geld te moeten aan uitgeven.


Meer nieuws uit Ternat

Hamburgerkraam mag (voorlopig) niet meer in Willebroek staan

28/02/21 23:37 -

Evy De Mesmaecker (38) van het mobiele hamburgerkraam PinkForce-Events is niet te spreken over de behandeling rond haar vergunning. In Willebroek mag ze voorlopig niet meer staan, maar in Turnhout en Wechelderzande wel. Schepen van Middenstand Ilse Lenvain zegt dat communicatie hier het sleutelwoord is.


Meer nieuws uit Willebroek

GO! atheneum Willebroek plaatst nieuwe ontvangstantenne voor leerlingen

28/02/21 23:37 -

GO! atheneum Willebroek is gestart met Internet of Things. Voortaan kunnen apparaten verbinding maken met de LoRa antenne, die geïnstalleerd is op het domein van de school.


Meer nieuws uit Willebroek

Bib brengt Jeugdboekenmaand naar de scholen

28/02/21 23:37 -

Het thema van de Jeugdboekenmaand is dit keer Lezen is een feest. De hele maand maart zet de bibliotheek spelenderwijs een deel van haar collectie in de spotlights. Net zoals andere jaren is ook nu een educatief spel op poten gezet.


Meer nieuws uit Willebroek

Zelf nieuws voor op Woonplaatsen?